Foci

Újpest: az MLSZ kezében a klub sorsa

Újpest (újpest, )
Újpest (újpest, )

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) törvény adta lehetősége van arra, hogy megakadályozza az Újpest FC felszámolását.

A IV. kerület polgármestere szerdai közleményében döntésre kéri az MLSZ-t, hogy megmentsék a nagymúltú csapatot, illetve felhívja a figyelmet arra a tavaly decemberi sporttörvénymódosításra, amely szerint a szövetség hozhat olyan döntést is, hogy megmenti a klubot.

“Döntésével az MLSZ egyben azt is megüzeni, mire számíthatunk, milyen gazdasági szereplőket akarnak látni a hazai labdarúgásban. Az üzleti érdekei mentén, de törvényesen működő belföldi vagy külföldi tulajdonosokat, avagy kétes hátterű, offshore cégekkel üzletelő, a futballklubot pénzmosásra, adólekerülésre használó személyeket. Ez az MLSZ döntése lesz” – áll a közleményben.

A polgármester a kialakult helyzettel kapcsolatban megemlíti, hogy  a klub vélhetően a korábbi tulajdonos gyanús ügyletei miatt került végveszélybe. Képtelenségnek tartja ugyanakkor, hogy az ország egyik legpatinásabb, húszszoros bajnok klubját büntessék meg kétes off-shore cégek ügyeskedései, illetve a jelenlegi és volt tulajdonos vitái miatt.    Szerinte az MLSZ feladata, hogy mindent megtegyen a magyar futball jelenéért és jövőjéért.

“Én azonban Újpest polgármestereként nem fogom tétlenül nézni, hogy az újpestieket büntessék mások vétkeiért” – zárul Wintermantel Zsolt levele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik