Foci

Kettős győzelemmel negyeddöntős a PSG

paris saint-germain (paris saint-germain, )
paris saint-germain (paris saint-germain, )

A Paris Saint-Germain hazai pályán 2-1-re győzte le a Leverkusen csapatát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 6-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

Félgőzzel is továbbment a Barcelona

A leverkuseni 4-0-s győzelmet követően tulajdonképpen már csak formalitás volt a két együttes második mérkőzése, még akkor is, ha ezúttal kiélezettebb csatát láthatott a publikum.

A német együttes meglepte a vendéglátót, Sam már a hatodik percben megszerezte a vezetést csapatának, ezzel jelezve, a Bayer még nem adta fel a továbbjutás reményét.

Sokáig annyira nem örülhettek a vendégek, Marquinhos még az első negyed órán belül egalizált. A játékrész derekán büntetőhöz jutott a Leverkusen, ezzel újabb lehetőséget kapva az élettől, hogy összesítésben zárkózzanak vetélytársukhoz. Ez nem jött össze, Rolfes kihagyta a tizenegyest.

Fotó: Europress fotóügynökség

A második félidő elején tényleg minden eldőlt, Lavezzi kilenc perc elteltével volt eredményes, így ekkor már még öt gólt kellett volna lőnie a Bayernek a továbbjutáshoz, s mindezt bő fél óra alatt.

Több gól nem esett a találkozón, s bár a németek nem szaladtak bele egy újabb hatalmas zakóba, ezúttal is vereséget szenvedtek, s a nyolcaddöntőben búcsút vettek az európai kupasorozattól.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Paris Saint-Germain-Leverkusen 2-1 (1-1)
Gólszerzők:
Marquinhos (13.), Lavezzi (53.) illetve Sam (6.)

Videó – Lavezzi gólja


Ajánlott videó

Olvasói sztorik