Foci

Félgőzzel is továbbment a Barcelona

barcelona (barcelona, )
barcelona (barcelona, )

A katalánok hazai pályán is legyőzték a Manchester Cityt a BL-nyolcaddöntőjében, így összesítésben 4-1-el léptek tovább.

A Barca az utóbbi időben csak bukdácsol a Primera Divisionban, hiszen Messiék utolsó három meccsükből kettőt is elveszítettek, így már többen temetik a bajnoki reményeket a katalán városban.

A BL-ben viszont nincs megállás, a Manchester City otthonában 2-0-ra nyertek, így a visszavágóra túl sok izgalom már nem maradt, főleg úgy, hogy a kékek sem túl erősek az utóbbi hetekben.

A Paris Saint-Germain 2-1-re verte a Leverkusent

A szerdai összecsapás első félidejében túl sok minden egyébként nem történt, a gránátvörös-kékek átadták a lehetőséget a Citynek, és miért ne tették volna, így biztosan őrizték az előnyüket.

A manchesteriek viszont nem tudtak hatékonyak lenni a kapu előtt, a szünetet követően viszont megváltozott a játék képe. Agüero helyett ugyanis Dzeko érkezett a pályára, a bosnyák támadó pedig azonnal helyzeteket alakított ki, és legalább kétszer is beköszönhetett volna Valdesnek.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ehelyett viszont Messi használta ki Lescott hibáját, majd lazán átemelte a labdát Hart fölött (1-0). A bekapott gól után felpörgött a City, és jogosan kaphattak is volna egy büntetőt, de a játékvezető úgy döntött, Pique nem volt szabálytalan Dzeko buktatásánál.

A vendégek megrohamozták Stéphane Lannoyt, hogy kérdőre vonják, a nagy ordibálás közepette pedig Zabalétának villant a második piros, így nemcsak gól-, emberhátrányba is kerültek az angolok.

Ennek ellenére Kompany még szépített, de a hajrában Dani Alves pontot tett a i-re. 2-1-es sikerével összesítésben 4-1-el jutott negyeddöntőbe a Barcelona.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

FC Barcelona – Manchester City 2-1 (0-0)
Barcelona, Camp Nou, vezette: Stéphane Lannoy (francia)

Gólszerző: Messi (67.), Dani Alves (90.) illetve Kompany (88.)

Barcelona: Valdes – Jordi Alba, Mascherano, Pique, Dani Alves – Iniesta, Busquets, Xavi, Fabregas – Neymar (Sanchez, 80.), Messi.

Manchester City: Hart – Kolarov, Lescott, Kompany, Zabaleta – Nasri (Navas, 74.), Milner, Fernandinho, Silva (Negredo 72.), Touré – Agüero (Dzeko, 46.).

Sárga lap: Fabregas (54.) illetve Fernandinho (9.), Kolarov (23.), Zabaleta (30.), Kompany (74.)

Piros lap: Zabaleta (78.)

Vége, összesítésben 4-1-el ment tovább a Barcelona.

2. FÉLIDŐ

90. PERC: Vége, eldőlt. Dani Alves találatával 2-1 a Barcelonának. Iniesta teljesen üresen eltolta Hart mellett a labdát, majd visszagurított a brazilnak, aki higgadtan a hálóba passzolt!

88. PERC: Szögletből szépített a Manchester City. Dzeko fejelte középre a labdát, ahol Kompany bevetődve egalizált! 1-1!

86. PERC: Fabregas tüzelt laposan, keményen meg is küldte a labdát, Hartnak nagyot kellett védenie.

84. PERC: Messi egyedül törthetett kapura, de elhagyta a labdát. A pálya teljesen szétszakadt az utóbbi percekben.

80. PERC: Neymar le, Sanchez be.

78. PERC: Na ez érdekes. Zabaleta szövegelésért megkapta második sárgáját, amiért kiállította a játékvezető. Az esetet egy kezezés előzte meg, tehát büntetőt kellett volna kapnia a Citynek, ezért reklamált a vendégek kapitánya.

74. PERC: Samir Nasri helyére Jesus Navas érkezett, így minden cserelehetőségét kihasználta a manchesteri alakulat.

72. PERC: David Silva jön le, helyére Alvaro Negredo állt be, így két csatárral rohamoznak majd az angolok.

71. PERC: Az imént Alba lőtt, most Xavi. Felszabadultan játszanak a katalánok a gól után.

67. PERC: GÓÓÓÓL!!! Úgy tűnik eldőlt a továbbjutás! Fabregas ugratta ki jól Messit, Lescott ugyanis felszabadíthatott volna, de elügyetlenkedte a lehetőséget, így az argentin simán átvette a labdát, majd Hart fölött a kapuba pörgetett.

65. PERC: Nyugodtan adogatnak a hazaiak, hiszen ez a 0-0 nekik nagyon is megfelel. A Citynek viszont bele kellene húznia, hiszen legalább kettőt kellene rúgniuk úgy, hogy közben egy gólt sem kapnak.

60. PERC: Messi lövése kerülte el a kaput. Most kijöttek a szorításból a hazaiak.

55. PERC: Zabaleta tüzelt ezúttal mellé, nagyon elkapta a fonalat a Manchester City.

52. PERC: Huhúúú! Dzeko remekül ugrott fel fejelni, szépen is célozta meg a kaput, de pechére Valdes nagyot nyújtózkodva kiszedte a labdát a léc alól.

51. PERC: AZ EDDIGI LEGNAGYOBB GÓLHELYZET! Lescott elveszítette a labdát saját térfelén, Messi lecsapott rá, majd 14 méterről lőtt, de csak a kapufát találta telibe.

47. PERC: Valdesnek kellett védenie Dzeko lapos lövését. A bosnyák jól kezdett.

46. PERC: Cserélt a Manchester City, posztra. Agüero helyére Dzeko érkezett.

Vége az első félidőnek, egyelőre 0-0-ra állnak a felek, de a Barcának nem is sürgős a gólszerzés, hiszen ők vannak előnyben.

1. FÉLIDŐ

44. PERC: Neymar kapott labdát a kapu előtt, Hart kiszorította egészen az ötös sarkáig, majd a brazil csinált mellette egy cselt és lőtt, de az védők tisztáztak.

41. PERC: Hoppá! Bravúros támadás a vendégektől! Touré labdáját Silva sarokkal tette vissza lövésre, Nasri pedig kapásból tüzelt, de pont középre, Valdes kezébe.

39. PERC: A szöglet után Hart mentett nagyot! Majdnem megszerezte a vezetést a Barcelona.

38. PERC: Mi maradt ki!!! Neymar nagy labdát kapott, fejjel átvette, majd miután megfordult Kolarov elesett mellette. A brazil így bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, lőtt, de csak az oldalhálót találta el.

35. PERC: David Silva lőtt a tizenhatos vonaláról, de méterekkel fölé bombázott. Közben Iniesta fekszik az ellenfél térfelén, fújolnak is a nézők rendesen.

30. PERC: Zabaleta is besárgult, bár erre az esésre Iniesta rá is játszott. Ügyesen csinálják a katalánok, ha a City játékosai így folytatják, hamar emberhátrányba kerülhetnek.

26. PERC: Messi lódult meg, de összezárt előtte három angol védő, így elvesztette a labdát.

23. PERC: Kolarové a második lap a mai este folyamán.

18. PERC: Gól, de lesről. Két hazai játékos is lesen volt, így Neymar hiába passzolt közelről a kapuba.

17. PERC: Kolarov lőtte be élesen a kapu elé a labdát, de Milner nem számított erre, így épphogy csak beletette a lábát.

15. PERC: A vendégek szabálytalanságokkal próbálják megakadályozni a Barcelonát abban, hogy lerohanja őket. de ez veszélyes taktika lehet.

13. PERC: Húúú itt az első ziccer! Messi levitte a labdát az alapvonalig, Hart ugyan beleért, de visszapattant a játékszer az argentin elé, aki kisodródva már nem tudott a kapuba találni.

11. PERC: A katalánok átvették az irányítást, de komoly helyzetük még nem volt.

9. PERC: Fernandinhóé az első sárga kártya

8. PERC: Egy hazai helyzet után Messit sodorták el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

6. PERC: Pontatlanok a vendégek, a Barcelona pedig egyelőre kivárásra játszik.

4. PERC: Lescottot figyelmezette a játékvezető, visszahúzásért, egyelőre nem villant a sárga.

2. PERC: Látványos akciót vezetett a City, de nem tudták lövéssel befejezni.

1. PERC: A Barcelona gránátvörös-kékben, a City fehérben játszik ma este. A meccset az angolok kezdték.

A csapatok már a gyepen, jelenleg a BL-himnuszt hallgatják.

Előzetes: A szerdai visszavágón a katalán városban két olyan csapat találkozik, amely kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott hazájában a hétvégén: a Barcelona óriási meglepetésre, legnagyobb sztárjaival felállva 1-0-ás vereséget szenvedett a kiesőjelölt Valladolid vendégeként, míg a Manchester City az FA Kupa negyeddöntőjében saját közönsége előtt a címvédő, ám másodosztályú Wigan Athletictől kapott ki 2-1-re.

A katalánok kétgólos előnyük tudatában is óvatosságra intették a szurkolókat, mivel a Manchester City a csoportkörben például a címvédő Bayern München otthonában diadalmaskodott 3-2-re.

A Barcelona történetében csak egyszer volt példa arra, hogy az idegenben szerzett kétgólos előny kevésnek bizonyult, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1984/85-ös idényében a francia Metz vendégeként 4-2-re diadalmaskodott a katalán gárda, a visszavágón azonban 4-1-es vereséget szenvedett a Camp Nouban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik