Foci

Tornagyőztes a női futballválogatott

női labdarúgó válogatott (női labdarúgó válogatott, )
női labdarúgó válogatott (női labdarúgó válogatott, )

A magyar női labdarúgó-válogatott kedden 4-1-re legyőzte a lengyeleket, ezzel megnyerte a horvátországi Umagban rendezett négycsapatos nemzetközi tornát.

A februárban kinevezett Markó Edina szövetségi kapitány vezetésével a magyar csapat előbb ikszelt a házigazda horvátokkal, majd az Egyesült Államok csapatát simán verte, így az utolsó körben, a torna döntőjeként a lengyelekkel csaptak össze a lányok.

Rácz Zsófia révén már a 2. percben vezetést szereztünk, majd Sipos Lilla remekül adott középre, ahol Jakabfi Zsanett érkezett időben (2-0).

Fotó: MLSZ

A második etapban szépítettek a lengyelek, de Jakabfi és Sipos góljai révén végül 4-1-re nyertük a találkozót, és ezzel a tornát is az élen zártuk.

“Nagyon jó meccset játszottunk egy kemény lengyel válogatott ellen, a torna végére összeállt a csapat, ma közel tökéletes teljesítményt nyújtottunk, csupán egy-két kisebb hibát láttam a kilencven perc során – értékelt a lefújás után Markó Edina. – Az első félidőben bennünket támogatott az erős szél, de a fordulás után kiderült, hogy nem emiatt voltunk jobbak, hiszen ellenszélben is mi játszottunk fölényben. Pontosan, ötletesen futballoztunk, és ami ennél is fontosabb, sikerült megtalálni az optimális összetételű csapatot, amellyel nekivághatunk az idei térmérkőzéseknek. A hétvégén elindul a bajnokság tavaszi szezonja, a rendszeres meccsterheléssel tovább javulhat a játékosok formája, s bízom benne, hogy a selejtezőkig nem nehezítik sérülések sem a dolgunkat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik