Foci

Diego Costa vezette negyeddöntőbe az Atléticót

Diego Costa (diego costa, )
Diego Costa (diego costa, )

Az Atlético Madrid 4-1-re nyert hazai pályán, így összesítésben 5-1-el búcsúztatta az AC Milant a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A spanyolok a milánói odavágon ki más, mint Diego Costa találatával nyertek, így kiváló helyzetbe kerültek, ugyanis a piros-feketéknek Madridban kellett volna nyerniük. A Milan számára ez pedig emberfeletti teljesítmény lett volna, hiszen Balotelliék csak szenvednek a bajnokságban és 50 százalékosnál is rosszabb a teljesítményük.

A keddi összecsapásból nem telt el sok idő, az előny máris a hazaiaknál volt: Diego Costa – a világ talán legjobb formában lévő támadója – egy nindzsa-rúgással juttatta a kapuba a labdát a 3. percben.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Így a madridiak átadták a kezdeményezés jogát a Milannak, az olaszok pedig ezt ki is használták Kaká révén. 1-1 után a Matracosok megint annyit adtak ki magukból, amennyit kellett: Garcia mellel lekészített labdáját Arda Turan küldte a hálóba (2-1).

A második etapban Raul Garcia növelte a hazaiak előnyét, majd a 85. percben, keretet adva a találkozónak és a párharcnak is, Costa állította be a 4-1-es végeredményt.

A Matracosok így bejutottak a negyeddöntőbe, ahol minden bizonnyal ott lesz majd az ősi rivális Real Madrid is, feltéve, hacsak a Schalke nem lő a Bernabeuban legalább hat gólt…

A játéknap másik meccsén a Bayern München 1-1-es döntetlent játszott az Arsenallal, így a bajorok összesítésben 3-1-el jutottak tovább.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Atlético Madrid – AC Milan 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Costa (5., 85.), Turan (40.), Garcia (70.) illetve Kaká (27.) 
Továbbjutott az Atlético Madrid, 5-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik