Foci

Görög kapitány lehet Bölöni László

Bölöni László (bölöni lászló, )
Bölöni László (bölöni lászló, )

Romániában arról írnak, hogy Bölöni László irányíthatja a görög labdarúgó-válogatottat az Eb-selejtezőben.


Bölöni László feladata minden bizonnyal az Európa-bajnoki szereplés kiharcolása lenne
Fotó: Europress Fotóügynökség

A hellén együttes jelenlegi kapitánya, Fernando Santos már korábban közölte, hogy a nyári világbajnokság után távozik posztjáról. A portugál szakember vezetésével a pótselejtezőben Romániát búcsúztatták a görögök, akik Kolumbiával, Elefántcsontparttal és Japán kerültek azonos csoportba a brazíliai vb-n.

Már elkezdődtek a találgatások, vajon ki lesz majd Sandro utódja, a román média pedig Bölöni László nevét dobta be – állítólag a szerb Ivan Jovanovic és a mexikói Javier Aguirre van még képben. A magyar származású szakembert korábban saját bevallása szerint is megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), ám végül Pintér Attilára bízták a magyar nemzeti együttes irányításával.

Bölöni esetleges szerepvállalása után igazán pikáns küzdelemmé válna a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportja, ugyanis a magyarok mellett Görögország és Románia is tagja a hatosnak, utóbbi válogatottat játékosként 108-szor képviselte Bölöni, de kapitányként is irányította a csapatot. A csoportban még Finnország, Észak-Írország és a Feröer-szigetek szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik