Foci

Londoni riválist vert a Chelsea

Samuel Eto'o (samuel eto'o, )
Samuel Eto'o (samuel eto'o, )

A Kékek hazai környezetben győzték le 4-0-ra a meccset tíz emberrel befejező Tottenhamet. Samuel Eto’o és Demba Ba voltak a Chelsea nyerőemberei.

Londoni rangadót rendeztek az anagol labdarúgó-bajnokságban, a Premier League-ben szombat este, a listavezető Chelsea a nyáron jelentős összegből erősítő, ehhez képest visszafogottan teljesítő Tottenhamet fogadta – a hazaiaktól már a bemelegítés során kidőlt a lágyéksérülést összeszedő Fernando Torres. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a csapatok nem igazán tudtak mit kezdeni egymással, így 0-0-val fordult a két londoni rivális.


Samuel Eto’o kulcsszereplő volt
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az 56. percben Vertonghen adott haza röviden, Samuel Eto’o lecsapott a labdára és a kapuba lőtt. A kameruni csatár pár perccel később tizenegyest harcolt ki, ráadásul a szabálytalankodó Younes Kaboult kiállította a játékvezető. A büntetőt Eden Hazard értékesítette magabiztosan.

Az utolsó szűk fél órában elmaradt a nagy fordulat, a Tottenham tíz emberrel nem tudta felvenni a versenyt a Chelsea-vel. A a hajrában  a csereként beálló Demba Ba további két góllal büntette a védekezésben hibát hibára halmozó vendégeket. A hazaiak 4-0-ra nyertek és megerősítették vezető helyüket a tabellán. A Hotspur az ötödik a tabellán.

Eredmény – Premier League

Chelsea – Tottenham 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Eto’o (56.), Hazard (60. – 11-esből), Ba (88., 90.)
Piros lap: Kaboul (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik