Foci

Elvérzett a Fradi az örökrangadón

mtk-ferencváros (mtk-ferencváros)
mtk-ferencváros (mtk-ferencváros)

Remek iramú meccsen 3-2-re győzte le a vendég Ferencvárost az MTK az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Úgy indult a találkozó, ahogyan egy rangadónak illik. Bár a gól nem mindig alapkövetelmény, Pöloskei tett róla, hogy a publikum ne sokáig maradjon találat nélkül. A hazaiak támadója jó harmincról tüzelt egy legurításból, lövése pedig bődületes erővel ment a hálóba.

A Fradit nem rázta meg a korán bekapott gól, az első negyed óra végén Somalia egy kipattanó labdát követően tüzelt a jobb alsó sarokba, ezzel máris kialakítva a félidei eredményt.

Fotó: MTI

A második játékrész elején Jenner egy teljesen ártalmatlan szituációban rúgta fel az MTK egyik játékosát, így második sárgáját is begyűjtve piros lappal kellett az öltözőbe mennie, ezzel megnehezítve csapat dolgát.

A kék-fehérek éltek is az emberelőnnyel: a 60. percben előbb Kanta vette be Dibusz kapuját, majd öt minutummal később Torghelle is betalált.

A vendégek nem adták fel, Somalia második góljával egy gólra jöttek fel negyed órával a vége előtt, ám hiába támadtak tíz emberrel is gőzerővel a hátralévő játékidőben, egy pontot sem gyűjtöttek a Hidegkuti Stadionban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 19. forduló

MTK Budapest-Ferencváros 3-2 (1-1)
Hidegkuti Stadion, 5000 néző, v.: Andó-Szabó

MTK: Hegedüs L. – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. (Batik, 89.) – Horváth Zs. (Vass P., a szünetben), Csiki (Eppel, 72.) – Torghelle 

Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig (Holman, 70.) – Laczkó (U. Diallo, 70.), Gyömbér – Jenner, Leonardo, Somália – Böde (Cukic, 61.)

gólszerzők: Pölöskei Zs. (1.), Kanta J. (61.), Torghelle (65.), illetve Somália (17., 75.)

kiállítva: Jenner (55.)

sárga lap: Fejes (11.), Torghelle (56.), Csiki (63.), Vukmir (85.), illetve Jenner (33., 55.), Holman (81.), Leonardo (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik