Foci

2,5 milliárdból épít futballakadémiát a kormány Kispesten

A kormány döntött a dél-kispesti utánpótlás-nevelési centrum megvalósításáról. Legalábbis ez áll a Magyar Közlönyben megjelent határozatban. Kosárlabda akadémia is lesz.

2,5 milliárd forintot szán a kormány a dél-kispesti utánpótlás-nevelési centrum megvalósítására irányuló beruházásra és további 1,9 milliárdot a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiára – derül ki a legfrissebb Magyar Közlöny 49/2014. (II. 28.) kormányrendelet és a 1087/2014. (II. 28.) Korm. határozatából.

Kispesten valami hasonló épülhet, mint ami Pallagon, a Debreceni Labdarúgó Akadémián valósult meg a város és a DVSC beruházásában
Fotó: dvsc.hu

A beruházás keretén belül 3 szabványméretű, világítással rendelkező labdarúgópálya, 1 szabványméretű, világítással rendelkező műfüves labdarúgópálya, 1 szabványméretű, labdarúgópálya, 4 világítással rendelkező edzőpálya, az Akadémia kiszolgálásához szükséges öltöző és kiegészítő infrastruktúra.

A pécsi beruházásra a jövő év során kerül sor, amely keretén belül egy új, három (30*16 méteres) pályával rendelkező kosárlabdacsarnok épül, 400 fős állandó lelátóval, kiszolgáló helyiségekkel és bővíthető mobil lelátóhellyel, illetve az Akadémia működéséhez kapcsolódóan szállás és kiszolgáló létesítmények is létesülnek, illetve újítanak fel – számolt be minderről az mfor.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik