Foci

Pintér: két és fél évvel vannak előttünk a finnek

magyar-finn (magyar-finn, )
magyar-finn (magyar-finn, )

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 2-1-re kikapott idei első, Győrben rendezett barátságos mérkőzésén a finn csapattól, így a decemberben kinevezett szövetségi kapitány, Pintér Attila vereséggel debütált.

“Sajnálom, hogy elvesztettük a mérkőzést, annál is inkább, mert egygólos vezetésnél volt lehetőségünk az előny növelésére” – értékelt a lefújás után a kapitány.

A magyar válogatott ugyan jól kezdte a felkészülési mérkőzést, de a finnek fokozatosan átvették az irányítást, így előbb egy védelmi hibát kihasználva egalizáltak, majd büntetőből fordítottak és a meccset is megnyerték.

Fotó: MTI

“Voltak holtpontjai a mérkőzésnek, amikor nem szűkítettük a területeket, magunkra húztuk a finn válogatottat, az ellenfél összeszokottabb csapat annál, hogy ne használja ki a buta hibáinkat. Sokkal jobban kell élni a lehetőségekkel, hiszen kétgólos vezetés esetén teljesen más lehetett volna a meccs vége. Jó mérkőzést játszottunk, egy nagyon jó finn válogatott ellen, amelynek csapatépítésben két és fél év előnye van hozzánk képest. Az tetszett, hogy fegyelmezett volt a csapat, többször is jól szereztünk labdákat, sajnos sokszor pontatlanul játszottuk meg azokat. Ki kell javítanunk a hibáinkat, a jövőben többet kell birtokolnunk a labdát, rá kell erőltetnünk az akaratunkat az ellenfélre. Volt olyan játékos, aki jó benyomást tett rám, de volt olyan is, aki csereként beállva nem tudott hozzátenni a játékunkhoz, vagy nem futballozott olyan alázattal, ami elvárható lett volna.”

A vendégek szövetésgi kapitánya, Mixu Paatelainen elégedettebben nyilatkozott a lefújás után, bár voltak olyan elemei a játéknak, melyen javítana.

“A magyaroknak gyors és erős támadói vannak, erre fel kell majd készülnünk a továbbiakban. Várjuk az őszi találkozót, hiszen tudjuk, hogy ennek a mai találkozónak nem volt tétje, ugyanakkor örülünk az eredménynek. Tudjuk, hogy a magyar válogatott erős ellenfél lesz a csoportban” – jelentette ki Paatelainen.

A két válogatott november 14-én, Európa-bajnoki selejetezőn találkozik legközelebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik