Foci

Gerard Piqué megsíratta a Barca fanokat

És nem csak őket. Eddig több, mint 169 ezer embert hatott meg közösségi oldalán Puyolhoz írt soraival.

Carles Puyol kedden délután 16 órától tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, szezon végén távozik a Barcelona csapatától. A 35 esztendős focista a hétvégi bajnokin gólt szerzett, de az utóbbi években annyi sérülés hátráltatta, hogy úgy érzi pihenőt kell tartania és majd eldönti, mihez kezd a jövőben.

Hogy mit jelentett az ikon csapaton belül, és személyesen Gerard Piqué számára, azt a védőtárs fogalmazta meg legtisztábban közösségi oldalán szabd fordításban valahogy így:

Forrás: facebook.com

“Védőangyalom!

Itt a nap, amikor elmész. Ugyan ez az élet rendje, képtelenség elképzelni a Barcát nélküled. Ha visszaemlékezem Párizsra vagy Rómára, az első kép, ami eszembe jut az az, hogy felemeled a kupát, a Wembleyben pedig Abidalnak adod át a megtiszteltetést, de ez csak egy momentum, ami nagyobbá tesz téged. A generációm, és akik mögöttünk jönnek, nem ismertek még olyan Barcát, aminek a védelmében ne lettél volna ott Puyi, ötös számmal a hátadon, és a kapitányi szalaggal a karjodon. Mostantól már semmi nem lesz ugyanaz.

Hat évvel ezelőtt találkoztunk. Te voltál a kapitány és a csapat emblematikus figurája, én meg a gyerek, aki azért jött, hogy megmutassa magát a világnak. Az első naptól kezdve jó kapcsolatban voltunk, a pályán és azon kívül is. Biztonságban éreztem magam melletted. Tudtam, ha hibázom, te ott leszel majd, és segítesz nekem. Te vagy a védőangyalom.

Hiányozni fognak az öltözőbeli beszélgetéseink, a tanácsaid, és a pályán mutatott harcosságod. Egyedülálló vagy. Mindig nevetek azon, amikor arról beszélnek, megtalálták az új Puyolt. Kereshetik, de sohasem fogják megtalálni.

Kösz mindenért, Puyi”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik