Foci

Csillagos ötös brazil produkció

Neymar (neymar, )
Neymar (neymar, )

A 2014-es világbajnokság házigazdája 5-0-ra nyert Dél-Afrikában. Neymar mesterhármast szerzett a felkészülési mérkőzésen.

Szerdán a többi közt a 2014-es világbajnokság házigazdája, Brazília is pályára lépett, méghozzá Dél-Afrikában, ahol a 2010-es vébét rendezték. A helyszín Johannesburg volt, a dél-amerikaiak célja pedig az volt, hogy folytassák sikerszériájukat, a selecao ugyanis megnyerte az ezt megelőző hat felkészülési meccsét, ráadásul mindegyiken lőtt legalább két gólt. Az ellenfél, Dél-Afrika is jó formában várta az ütközetet, a többi közt legyőzte a regnáló világbajnokot, Spanyolországot, méghozzá 1-0-ra.

A mérkőzésen Brazília újabb győzelme pedig nem forgott veszélyben. A selecao már az első félidőben beköszönt kétszer, majd a fordulás – és a mezcsere – után nem sokkal Neymar szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját.

A folytatásban a hazaiak nem nagyon tudtak mit kezdeni neves riválisukkal, a vendégek pedig magabiztosan gurigáztak, őrizve az előnyüket. Sőt, a 80. percben ismét a dél-afrikai kapuban táncolt a labda, Fernandinho ragasztott bombagólt a hálóba. Ha mindez nem lett volna elég, akkor még a végén Neymar ismét betalált, feltéve a koronát saját teljesítményére, 0-5 lett a vége.

Legutóbb Svájc győzte le Luiz Felipe Scolari fiait, még augusztusban.


Neymar sárga felsőben egy, kékben kettőt lőtt
Fotó: Europress Fotóügynökség

A magyar labdarúgó-válogatottal egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő Görögország Dél-Koreát látta vendégül, a két világbajnoki résztvevő csatáját pedig az ázsiaiak szerezték meg, méghozzá 0-2-re. Az észak-írek is leendő ellenfeleink, ők Ciprus ellen ikszeltek.

Játszottak kora délután az oroszok is, a szbornaja a világranglista 30. Örményországot győzte le 2-0-ra. Montenegró az előző világbajnbokság egyik meglepetéscsapatát, Ghánát fogadta és egy első percben, büntetőből (!) lőtt góllal le is győzte 1-0-ra.

Csehország hazai környezetben játszott 2-2-es döntetlent Norvégiával, míg Szlovákia Izrael ellen nyert 3-1-re.

Eredmények – felkészülési mérkőzés

Dél-Afrikai Köztársaság – Brazília 0-5 (0-2)
Görögország – Dél-Korea 0-2 (0-1)
Oroszország – Örményország 2-0 (2-0)
Montenegró – Ghána 1-0 (1-0)
Csehország – Norvégia 2-2 (2-1)
Izrael – Szlovákia 1-3 (0-1)
Ciprus – Észak-Írország 0-0

Videó – Neymar tripljája:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik