Foci

Közel járt a bravúrhoz a Puskás Akadémia

Zé Luis (zé luis, )
Zé Luis (zé luis, )

A felcsúti labdarúgócsapatnak sikerült ledolgoznia háromgólos hátrányát a Vasas ellen, de az angyalföldiek az idegenben lőtt találatuknak köszönhetően továbbjutottak a Ligakupában. A Videotonnak elég volt egy kaposvári döntetlen is az üdvösséghez. A PMFC is ott lesz a legjobb nyolc között.

Kedden folytatódott a magyar labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntője, a Videoton együttese Kaposvárra látogatott. A székesfehérváriak a múlt héten hazai környezetben 3-0-ra diadalmaskodtak, így nem meglepő, hogy José Gomes ezúttal a kevesebbet játszóknak adott lehetőséget.

Az első percekben a piros-kékek két nagy lehetőséget is kidolgoztak, de a vezetést nem tudták megszerezni. Fel is csendült egy érdes férfihang a lelátón, az úriember pedig innentől kezdve megállás nélkül adta tanácsokat a hazai játékosokat: „Gyere hamarabb!” – hangzott az ukáz. Pechjére egészen az 50. percig kellett arra várni, hogy „jöjjön” végre valaki, ekkor Murai S. Márk egy szöglet után emelt a szituációnál kissé bizonytalan Tujvel kapujába.

A folytatásban a labda főleg a Rákóczinál volt, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a vendéglátók. A 82. percben egyenlített a Videoton, Zé Luis elé került a labda, a csatár pedig pár méterről nem hibázott. Az előző kiírás győztese, a Ligakupát korábban háromszor is elhódító Vidi végül 4-1-es összesítéssel lépett a következő körbe.


Zé Luis szerezte a Videoton gólját
Fotó: vidi.hu

Közben a Puskás Akadémia hazai környezetben próbálta meg ledolgozni kétgólos hátrányát, amelyet még a másodosztályú Vasas otthonában szedett össze Benczés Miklós együttese. Igen ám, csakhogy a felcsúti összecsapás 26. percében Remili tovább növelte az angyalföldiek összetettbeli előnyét.

A folytatásban meleg lett a pite a Vasasnak, Tischler, Denkovics, majd a 79. percben Vaszicsku is betalált, azaz közel került a bravúrhoz a Puskás Akadémia, de a 3-1-es győzelem kevés volt a PAFC-nek a továbbjutáshoz, a Vasas lesz ott a legjobb nyolc között. A hazaiak ráadásul az utolsó perceket tíz emberrel játszották le, Tischler kapta meg a második sárgáját egy könyökös miatt.

A Pécs 1-1-es döntetlent játszott hazai környezetben a Pakssal, így ez a visszavágó teljesen nyílt volt. A tolnaiak saját otthonukban már a 6. percben betaláltak, ám a második felvonás elején Balót kiszórták a Paksból, Milan Peric pedig büntetőből egyenlített. A Videotontól kölcsönbe érkező szerb csatár a folytatásban még további két gólt szerzett, klasszikus mesterhármasával pedig a legjobb nyolc közé lőtte csapatát.

Eredmények – Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágók

Kaposvári Rákóczi – Videoton FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
Murai (50.) illetve Zé Luis (82.)

Továbbjutott: a Videoton, 4-1-gyel.

Puskás Akadémia – Vasas (II.) 3-1 (1-1)
Gólszerzők:
Tischler (42.), Denkovics (62.), Vaszicsku (79.) illetve Remili (26.)
Piros lap:
Tischler (82.)

Továbbjutott: a Vasas, 3-3-al, idegenben lőtt góllal.

Paks – PMFC 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Lázok (6.) illetve Peric (59. – 11-esből, 66., 68.)
Piros lap: Baló (58.)

Továbbjutott: a Pécs, 4-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik