Foci

Megnyert meccsen bukott pontokat a Fradi

ferencváros-győri eto (ferencváros-győri eto)
ferencváros-győri eto (ferencváros-győri eto)

A hétközi Haladás elleni Ligakupa meccsen gól nélküli döntetlent játszottak a zöld-fehérek, a bajnokság 18. fordulójában pedig a Győrrel sem bírtak.

Rangadóhoz méltó iramban kezdődött az összecsapás, bár komolyabb ziccerére egészen az első játékrész második feléig kellett várni. Völgyi beadására Strestik érkezett, ám fejese a kapu mellett landolt.

A második játékrészben már jobban játszott a Fradi, előbb Leonardo, majd Böde és Somalia sem tudta kihasználni helyzetét, negyed órával a rendes játékidő vége előtt viszont Leonardo Somalia passzát már gólra váltotta, előnybe került a házigazda.

Fotó: MTI

A hátralévő időben próbált magára találni az ETO, mégis a Ferencváros jutott büntetőhöz, ráadásul Svec a 16-oson belül buktatta Bödét, akinek viszont gyenge tizenegyesét Kamenár megfogta.

Erre hamar ráfázott a fővárosi együttes, három perccel később Varga három méterről passzolt a hazai kapuba, emberhátrányban tudott tehát egyenlíteni a címvédő.

A hajrában mindent megtett a győzelem megszerzéséért az FTC, a győriek azonban remek védekezéssel és összpontosítással megúszták újabb kapott gól nélkül, így a vége döntetlen maradt. A ráadásban a Fradi tíz, az ETO kilenc emberre fogyatkozott, miután Pavlovicot és Liptákot is kiállította a bíró.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló

Ferencváros-Győri ETO FC 1-1 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 11 ezer néző, v.: Solymosi

FTC: Dibusz – Besic, Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Busai (Somalia, a szünetben) – Ugrai (Leonardo, a szünetben), Jenner, Laczkó (Cukic, 69.) – Böde

Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Kalmár – Andrics (Varga, 56.), Rudolf, Dudás (Martinez, 69.) – Strestík (Mevoungou, 62.)

gólszerzők: Leonardo (74.), illetve Varga (87.)

sárga lap: Besic (21.), Ugrai (43.), Pavlovic (47., 92.), Leonardo (91.), illetve Völgyi (24.), Kalmár (53.), Lang (82.)

kiállítva: Pavlovic (92.), illetve Svec (83.), Lipták (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik