Foci

Vereséggel kezdte a tavaszt az Újpest

marco rossi (marco rossi, )
marco rossi (marco rossi, )

A lila-fehérek remek iramú meccsen 3-2-re kikaptak a a Budapest Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 18. fordulójában.

Jobban kezdte a találkozót a házigazda, sokáig nem is kellett várniuk a vezető gól megszerzésére. Daud beadására Zivanovic érkezett a legjobb ütemben és a hosszúba csúsztatott. (1-0)

A félidő további részében sem sikerült igazán kibontakoznia az Újpestnek, az egyenlítés azonban így is összejött. A szünet előtt egy perccel Vasiljevic tolta meg a labdát a 16-os előterében, majd pazarul tekert a bal sarokba. (1-1)

Fotó: MTI

A második játékrész hasonlóan kezdődött, mint az első, bár a Honvédnak ezúttal valamivel többet kellett várnia a gólra. A félidő derekán büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Daud nagyon magabiztosan értékesített is. (2-1)

A hajrában aztán felpörögtek az események: szűk tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Vécsei talált a vendég kapuba (3-1), majd pár minutummal később Kosovic szépített (3-2), ám hiába támadott gőzerővel az UTE a hármas sípszóig, az egyenlítés már nem jött össze.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló

Budapest Honvéd-Újpest FC 3-2 (1-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző, v: Kassai

Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Ignjatovic a szünetben), Lovric, Baráth, Alcibiade – Job, Hidi, Zivanovic (Nagy G. 76.) – Vécsei, Daud, Bonazzoli (Holender 62.)

Újpest FC: Dmitrovic – Ngawa, Litauszki, Heris, Antón (Kosovic a szünetben) – Stanisavljevic, Vasiljevic, Balogh B. – Tshibuabua (Nagy J. 90.), Kabát, Lázár B. (Zamostny 78.)

gólszerző: Zivanovic (13.), Daud (64.), Vécsei (81.), illetve Vasiljevic (44.), Kosovic (86.)

sárga lap: Job (34.), Vécsei (60.), illetve Stanisavljevic (29.), Heris (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik