Foci

A Puskás nyerte a tavasz első meccsét

puskás akadémia-paks (puskás akadémia, mvm paks, )
puskás akadémia-paks (puskás akadémia, mvm paks, )

A Puskás Akadémia csapata 1-0-ra nyert a vendég Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Február 28-tól, a hosszú téli szünet után folytatódnak a magyar bajnokság küzdelmei. Péntek este két kiesőjelölt csapott össze, kvázi a tavaszi szezon nyitásaként, de ez így nem állja meg a helyét, hiszen a tavasz papíron már tavaly elkezdődött: a 16. és 17. fordulót decemberben letudták a csapatok.

A Puskás Akadémia és a Paks összecsapása egyoldalú küzdelmet hozott, bár a két együttes között nincs túl sok tudásbeli különbség: az első félidőben szinte csak a hazaiaknak volt komoly lehetőségük, köszönhetően Lencse és Szakály játékának, gól azonban nem született.

Fotó: MTI

A második etapban sem változott a kép, továbbra is nagy erőkkel rohamozott a PAFC, míg a Paks rendületlenül védekezett. A 80. percben aztán megtört a jég, Tóth Balázs remek labdát kapott, majd a jobb alsóba bombázott (1-0).

A hajrában a vendégeknek nem volt sanszuk az egalizálásra, így végül begyűjtötte a három pontot a Puskás Akadémia, így pedig előreléptek a 12. helyre. A meccs záróakkordjaként a játékvezető a beállítása után három perccel kiállította Borit, vagyis emberhátrányban fejezték be a találkozót a vendégek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló

Puskás Akadémia – MVM Paks 1-0 (0-0)
Gólszerző: Tóth B. (80.)

PAFC: Hajduch – Nagy Zs., Vaszicsku, Vaskó, Tamás – Polonkai(Tóth I. Balázs, 85.), Tóth II Balázs – Gallardo (Denkovic 73.), Czvitkovics, Szakály D. – Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Horváth G., Éger, Szabó J. – Bartha (Kiss T. 85.), Windecker, Tóth Bence, Kecskés (Bori 87.) – Délczeg, Simon A. (Lázok 85.) Vezetőedző: Csertői Aurél

Sárga lap: Tóth II Balázs (66.), Polonkai (66.), Nagy Zs. (73.), Tamás (75.)

Piros lap: Bori (91.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik