Foci

Végre egy magyar futballista, akihez ragaszkodik külföldi klubja

Igaz, hogy csak a holland bajnokság sereghajtója, de akkor is! A Rodának esze ágában sincs elengedni Németh Krisztiánt, ezért mielőbb és hosszabb ideig magához láncolná a magyar válogatott csatárt.

Németh Krisztián szerződése az év végén jár le, de ha a Roda vezetése úgy dönt, akkor egy opciónak köszönhetően azonnal meg lehetne hosszabbítani újabb egy évvel. Mindezt a sárga-fekete  klub technikai igazgatója, Leon Vlemmingset erősítette meg a Nemzeti Sportnak: „Hosszabb távra tervezünk vele, mint az előttünk álló egy szezon”.

Ha jobban belegondolunk, nem is olyan nagy meglepetés, hogy Németh Krisztián ennyire fontos tagja az Eredivisie utolsó helyén álló Rodának, hiszen honfitársunk a maga nyolc góljával és hat gólpasszával a csapat legeredményesebb játékosa.

A klub ragaszkodása azért is nagy szó a csatár életében, mert eddig nem ehhez volt szokva. A támadó szépen induló liverpooli karrierje a sok sérülés miatt megfeneklett – nem tartottak rá igény Angliában. Görögországban tervezte újraépíteni magát. Az AEK Athénban is jól kezdett, majd újfent megsérült és eztán eladták – Olympiakosz -, majd onnan is kölcsönadták a Volosznak.

Egy rövid magyar – MTK – kitérő után 2012 januárjában kötött ki Hollandiában, a Waalwijk csapatában, majd a Rodában vert stabilan gyökeret.

Most úgy tűnik, a legjobb helyen van. Feltéve, ha csapatának sikerült kiharcolni a bennmaradást…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik