Foci

Extra adó befizetéssel tisztázná magát a Barca

neymar, sandro rosell (neymar, sandro rosell)
neymar, sandro rosell (neymar, sandro rosell)

Az FC Barcelona 13,6 millió euró adót fizetett be utólag, miután a spanyol államügyészség múlt héten bejelentette, hogy adócsalás vádjával eljárást indít a klubbal szemben brazil futballistája, Neymar nyári átigazolási ügyében.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az összeget elővigyázatossági okokból fizették be még aznap reggel az adóhatóságoknak, ám az egyesületnél biztosak benne, hogy a vizsgálatok végén a 13,6 millió eurót – egész pontosan 13 550 830 eurót és 56 centet – visszakapják majd. A befizetés mellett egy kiegészítő adóbevallást is benyújtott az egyesület, mert jogászai szerint fennáll a veszély, hogy a megkötött szerződések után járó pénzügyi kötelezettségek többféleképpen értelmezhetők.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Neymart a klub korábbi közleménye szerint 57 millió euróért szerezte meg a katalán egyesület, de az egyik klubtag, Jordi Cases bírósági keresetet nyújtott be az ügyben. Ebben hűtlen kezeléssel vádolta meg Sandro Rosell elnököt, azt állítva, hogy hamis szerződéssel eltitkolta, mennyit is fizetett valójában a Barcelona a brazil csatárért

Rosell azóta már lemondott posztjáról, de utódja, Josep Bartomeu is azt erősítette meg, hogy 57 millió euróba került a játékos. A Barcelona tájékoztatása szerint 2011-ben már egy tízmillió eurós “foglalót” letett a fiatal brazil futballistáért, és a játékos menedzsmentje később a foglalóval együtt 40 millióval, klubja, a Santos pedig 17 millió euróval gazdagodott.

“Az FC Barcelona szabályosan járt el Neymar szerződtetésénél. Mi mindig a legjobb ügyvédek útmutatásai alapján dolgozunk, mindig tartjuk magunkat a szigorú pénzügyi elszámoláshoz, s nincsenek adótartozásaink” – mondta hétfőn Bartomeu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik