Foci

Torghelle: “Itt az idő, hogy bosszút álljunk”

Pintér Attila (pintér attila, )
Pintér Attila (pintér attila, )

A magyar labdarúgó-válogatott Görögország, Románia, Finnország, Észak-Írország és a Feröer-szigetekkel került egy csoportba a 2016-os Eb-selejtezőn. Lássuk a véleményeket.

20:52, Michael O’Neill, Észak-Írország kapitánya: “Szerintem a magyarokkal, a finnekkel és a románokkal fel tudjuk venni a versenyt. Úgy gondolom, tőlük el tudunk venni majd pontokat, és versenyben tudunk lenni. Görögország az egyetlen együttes a csoportban, amely mostanában rendszeresen ott volt a különböző tornákon, ez pedig mindenképpen pozitív. Nem szabad lebecsülni a Feröer-szigeteket sem, hiszen mindenki meg fog szenvedni velük.”

20:15, Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány: “Nem mondhatjuk, hogy bárkit, magabiztosan magunk mögé tudunk utasítani, de sokkal rosszabb csoportba is kerülhettünk volna. Egyetértek Pintér Attilával, hogy magunkkal kell foglalkozni és becsülettel felkészülni. Minden esélyt meg kell ragadni, komoly sanszunk van, hogy végre nagy tornán vegyünk részt.”

19:31, Mészöly Géza, az U19-es válogatott szövetségi edzője: “Célként ként kell kitűznünk a továbbjutást. Meg kell ragadni az esélyünket, de szerénynek és alázatosnak kell lenni. Mondjuk ki: most van esélyünk.”

19:03, Rudolf Gergely, a magyarok ékje: “Nem kerültünk rossz csoportba, minden ellenfél verhető, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk. Elkezdődött egy új éra a válogatottnál, jók az esélyeink, hogy ott legyünk az Európa-bajnokságon. Nem gondolom, hogy maximálisan kiteregetik a lapokat a csapatok. Jó meccsre számítok egy nehéz ellenféllel szemben, sosem volt könnyű, mindig meg kellett szenvednünk ellenük. Várom már, hogy az új felállásban mire leszünk képesek.”

Fotó: MTI

18:22, Csank János, a magyar együttes egykori kapitánya: “Aki a görögöktől pontot, pontokat tud elhozni, az nagyon nagy sanszos. Nem becsülöm le a görögöket, de ha harmadolnánk, akkor ő az alsó harmadban fennek a felső tízezerből. A románoknak nem örülök, különböző okok miatt. A pesti mérkőzésen van esélyünk, kint nem nagyon szokott.”

17:35, Torghelle Sándor, a magyar válogatott csatára: “Én elégedett vagyok ezzel a csoporttal. Görögország a favorit, ők lehetnek a befutók a végén. Nem mondanám nagyon nehéz csoportnak, meg lehet az a cél, amit mi kitűztünk magunknak, hogy odaérjünk a második helyre. Örülök, hogy a románokat ismét megkaptuk, így vissza tudunk vágni nekik azért a vereségért amit kinn elszenvedtük. Én örülök, hogy meg van a lehetőség – ha lehet azt mondani – bosszút álljunk.”

16:48, Viorel Moldovan, már visszavonult román válogatott támadó: „Ez egy jó csoport. A magyarokat ismerjük, jobbak voltunk náluk. A finnek, az északírek és Feröer is jó ellenfél. Ha nem jutunk ki ebből a csoportból, az nagy szívás lenne. Azt mondom, a szövetségnek már most el kellene kezdenie szállást keresnie Franciaországban, most még sokkal olcsóbb.”

16:20: A válogatott szeptember 7-én hazai pályán, Észak-Írország ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket, majd október 11-én Romániában játszik.

16:00, Lovrencsics Gergő, a magyar válogatott támadója: “Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, és nagy kihívás előtt állunk, de megoldható a feladat. Nagy esélyünk van, hogy kijussunk, de természetesen előbb meg kell verni az ellenfeleinket. Igazából nem tudok kiemelni egy csapatot sem, amely nagyon erős lenne. Bár Görögország kijutott a világbajnokságra, pont a románok ellen, ám szerintem ez egy nagyon kiegyensúlyozott csoport, olyan, mint a B-csoport.”

 

15:31, Várhidi Péter, a Duna TV szakkommentátora: A második hely simán elérhető, az első nagyképűségnek tűnne, ezért maradjunk szerények. A harmadik hely szinte biztos, ezt bátran ki merem jelenteni. Ebben a csoportban a legrosszabb esetben is pótselejtezős lesz a magyar válogatott. Kerülhettük volna sokkal sokkal rosszabb csoportba. A kiemelt csapatok közül a görögök ellen lehet meglepetéseket elérni, a románokkal szemben pedig van törleszteni valónk. Nem becsülünk le senkit, de csalódás lenne, ha a 3. hely nem lenne meg.”

Fotó: MTI

15:20, Gheorghe Popescu, egykori román válogatott védő: “Piturca elégedett lehet, hiszen hatalmas szerencsénk volt a sorsoláson. Az első két kalapból pontosan Görögországot és Magyarországot akartuk. Ebből a csoportból egyszerűen nem tudunk nem kijutni! Kiegyenlített a hatos, de ha nem jutunk ki innen, nincsen helyünk a labdarúgás elitjében. Boldognak kell lennünk.”

14:44, Fernando Santos, a görögök szövetségi kapitánya: “Könnyűnek és nehéznek sem nevezhetjük a sorsolást. Igazából nem jelent semmit, hogy a legerősebb kalapból húztak minket, a pályán kell majd bizonyítanunk. Nem egyedül a románokra kell figyelni: a csoport minden válogatottja veszélyes, és mindegyiküket becsüljük”

14:34, Bogdán Ádám, a magyar válogatott kapusa: “Tulajdonképpen egész jó csoportba kerültünk, megvan az esély, hogy a románoknak visszavágjunk a bukaresti vereségért. Emellett persze nem egyszerű csapatok jutottak még mellénk, hiszen Észak-Írország angol stílusban játszik, kifejezetten kellemetlen ellenfél, és ott vannak a finnek is, akiket viszont feltérképezhetünk a következő felkészülési mérkőzésen. A kiegyensúlyozott csoportnak is megvan a veszélye, mivel hasonló képességűek a csapatok, azonban bízom benne, hogy sikeresek leszünk”

14:04, Pintér Attila, a magyar válogatott szakvezetője: “A román válogatottról friss emlékeink vannak, ellenfelünk volt a legutóbbi vb-selejtezőn, és bennünket megelőzve lett második a csoportban, a pótselejtezőn éppen azzal a görög válogatottal szemben maradt alul, amelyet most ugyancsak mellénk sorsoltak. A finnek nagyon komoly eredményeket értek el az utóbbi időszakban, vb-selejtezőn döntetlent játszottak Spanyolországban, és több szoros meccsük is volt magasabban jegyzett válogatottakkal. A sikeres szerepléshez az összetartások folytatására is szükség van, végig kell vinni, amit a rendszeres edzőtáborozásokkal elkezdtünk. Tizenegy emberrel nem tudjuk végigjátszani a selejtezőket, gondolni kell a sérülésekre, formaingadozásokra, ilyen esetben bárkire fontos szerep hárulhat abból a keretből, amely januárban megkezdte a közös munkát. Szeretném, ha minden számításba jöhető labdarúgó tisztában lenne azzal, hogy az adott játékrendszerben mi a feladata, mert csak összeszokott, fegyelmezett csapattal tudjuk elérjük, hogy huszonhét év után ismét kijussunk egy világversenyre.”

Fotó: MTI

14:00, Viktor Piturca, a román csapat szövetségi kapitánya: “A magyar válogatottnak nagyon komoly múltja van, de jelenleg nagyjából hasonló játékerőt képvisel, mint a román csapat. Úgy gondolom, hogy akár mi is nyerhettünk volt Budapesten, de ha Gera vagy Juhász pályára tudott volna lépni Bukarestben, egész másképp alakult volna az a mérkőzés is. Hasonló a helyzetem, mint Pintér Attilának, nálunk is erősen limitált a válogatottban szóba jöhető labdarúgók száma. Az egymás elleni meccsek során kulcsfontosságú lehet, hogy a selejtezők melyik szakaszában találkozunk egymással.”

13:48, Michael O’Neill, Észak-Írország szövetségi kapitánya: “Örülnünk kell, hogy így alakult a sorsolás. Az első kalapos csapatok közül Görögországot kaptuk, és nem mondom, hogyha választhattunk volna, akkor nem rájuk esett volna a voksunk.”

13:40, Kostas Katsouranis, a görög válogatott csapatkapitánya: “Ez egy jó sorsolás volt nekünk, de mindezt a pályán is bizonyítanunk kell majd. Hiszem, hogy ott a helyünk a 24 csapatos Európa-bajnokságon. Nincsenek óriások a csoportunkban, de erős együttesekkel kell majd játszanunk.”

13:18, Mixu Paatelainen, a finnek szövetségi kapitánya: “Elégedett vagyok a sorsolással. Ugyan egyik meccs sem ígérkezik könnyűnek a számunkra, végig koncentrálni fogunk. Ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor van esélyünk kijutni a kontinensviadalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik