Foci

Az Arsenal és a City is talpra tudott állni

arsenal-bayern münchen (arsenal fc, bayern münchen, )
arsenal-bayern münchen (arsenal fc, bayern münchen, )

Hétközben a Manchester City a Barcelonától, az Arsenal a Bayern Münchentől szenvedett el egyaránt 2-0-s vereséget a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az Ágyúsok most magabiztosan győztek, Manuel Pellegrini fiainak viszont nyögvenyelősen ment a három pont megszerzése a bajnokságban.

Már délelőtt emberek tömkelege özönlött az Emirates stadionhoz Londonban, ekkor tartották ugyanis a klub legendás játékosának, Dennis Bergkamp szobrának a felavatását.

Délutánra is megtelt természetesen a stadion, s a szurkolók ezúttal nem hiába látogattak ki kedvenceik Sunderland elleni meccsére. Az Arsenal Giroud duplájának és Rosicky remek találatának köszönhetően három góllal vezetett a szünetben, s bár Koscielny góljára a hajrában még Giaccherini válaszolt, lényegi jelentősége nem volt a szépítésnek.

Fotó: Europress fotóügynökség

A másik gigász, a Manchester City a Stoke-ot látta vendégül szombat délután, de a vártakkal ellentétben nehezebben sikerült legyőzni a vendégeket a világoskékeknek.

Az első 45 perc nem hozott gólt, s a második félidőben is viszonylag sokat kellett várni az első találatra: Yaya Touré a 70. percben volt eredményes, s mint később kiderült, ez három pontot ért a házigazdának.

Gera Zoltán egy félidőt játszott a West Brom Fulham elleni összecsapásán, gólt nem szerzett, a végeredmény 1-1 lett.

Eredmények – Premier League, 27. forduló

Arsenal-Sunderland 4-1 (3-0)
Cardiff City-Hull City 0-4 (0-2)
Manchester City-Stoke City 1-0 (0-0)
West Bromwich Albion-Fulham 1-1 (0-1)
West Ham United-Southampton 3-1 (2-1)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik