Foci

Újabb megsemmisítő magyar focizakó

A magyar U17-es válogatott 6-0-as vereséget szenvedett Olaszország korosztályos válogatottjától.

Azt követően, hogy január közepén az MLSZ vezetése Nyilasi sportigazgatótól lefelé lényegében lefejezte a magyar labdarúgás korosztályos válogatottak edzői stábját először vívott mérkőzést nemzeti tizenegy szerdán.

Mészöly Géza és Pisont Itsván maradhatott a helyén, mint az U19-es keret edzői. Mivel mást még nem jelölt ki az innen kirúgottak Tuboly Frigyes helyére utóbbi kisérte el a csapatot Reggio Calabriába. A magyar U17-es válogatott öt hónapja nem játszott mérkőzést, ráadásul a keret jelentősen kicserélődött a legutóbbi meccsekhez képest, olyan labdarúgók is lehetőséget kaptak a bizonyításra, akik nem rendelkeznek jelentősebb nemzetközi rutinnal.

A kép csalóka, nem mi uraltuk a mérkőzést
Fotó: mlsz.hu

Nem kezdtünk rosszul, a találkozó elején kapufát is lőttünk, de a tapasztalatlanság, az összeszokottság hiánya is meglátszott a játékunkon, az 5. percben a védelmünk ajándékba adott egy labdát az olaszoknak, akik ziccerig jutottak a lehetőségből, és megszerezték a vezetést. Az első félidőben még nem tudtak jelentősebb fölényt kiharcolni a hazaiak, de a 38. percben megduplázták az előnyt, így 2-0-ás vezetésüknél ért véget a félidő. A második félidőben Pisont István hét helyen is változtatott együttesén, lehetőséget adott minden kerettagnak, de a beálló játékosok nem tudtak élni az eséllyel, a hajrában négy gólt kapott a csapat, így alakult ki a 6-0-ás végeredmény – számolt be a mérkőzésről az mlsz.hu.

“Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy ennél a korosztálynál égető szükség van egy új programtervre, amely a kiválasztást, a nemzetközi tapasztalatszerzést célozza meg. Alapjaitól kell felépíteni a csapatot. A mérkőzés első félidejében egyébként nem volt jelentős különbség a két csapat között, de a második félidei változtatások után – mindenkinek játéklehetőséget akartam adni – látszott, hogy az alapozás végén többen is messze vannak még a legjobb formájuktól, az olaszok pedig kíméletlenül kihasználták a hiányosságainkat” – mondta az mlsz.hu-nak Pisont István.

Tudni kell, a 18 fős utazó keretet kizárólag akadémiákon, vagy már külföldön pallérozódó játékosok alkotják. Mondhatjuk, a jelen csapat Puskás Akadémia játékosaira épült, hiszen Felcsútról nyolcan vehettek magukra válogatott mezt, hárman az MTK agárdi akadémiájából jött, míg egy-egy játékos képviselte az Illés és a Honvéd Akadémiát. A Fradiban egyelőre még nincs ilyen “magas szintű” képzés, onnan két játékost válogattak be.

Azért azt szögezzük le: tiszteletben tartva természetesen Pisont edző első benyomásos véleményét: valami nagyon nincsen rendben az akadémiai képzéssel. Ugyanis, ha a 18 fős keretből 14 játékos onnan érkezve még tisztességes vereségre sem képes bármilyen összeállításban, bármilyen nemzet hasonló korú válogatottja ellen, ott komoly baj van…

U17-es válogatott mérkőzés:

Olaszország-Magyarország 6-0 (2-0)

Magyarország:Tóth Balázs-Puskás Akadémia (Gyollai Dániel-Stoke City FC, 46.) – Katona Máté-MTK Budapest, Kertai Máté-Puskás Akadémia, Csonka Bonifác-Puskás Akadémia, Fodor Ákos-Illés Akadémia (Szatmári István-MTK Budapest, 46.) – Tajti Mátyás-Puskás Akadémia (Keresztes Bence-AC Chievo Verona, 65.), Erdei András-Puskás Akadémia (Haris Attila-FTC, 60.), Sallai Roland-Puskás Akadémia (Pávkovics Bence-MTK Budapest, 50.) – Damásdi Alex-Puskás Akadémia (Bíró Bence-Honvéd-MFA, 46.), Korozmán Kevin-FTC, Óvári Zsolt-Puskás Akadémia (Popov Patrik-FTC, 60.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik