Foci

Vereség lett a Milan mezőnyfölényéből

milan-atlético madrid (milan-atlético madrid)
milan-atlético madrid (milan-atlético madrid)

Hiába veszélyeztetett többször is a vendég Atlético Madrid kapuja előtt a milánói alakulat, így is 1-0-s vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

A történelem megismételte magát Londonban

Nem szerepel túl fényesen a Serie A-ban a Milan, a madridi együttes azonban mégsem mehetett biztosra a San Siróban. A hazai játékosok eltökélten léptek pályára, a helyzetkihasználás viszont a gyenge pontja volt Seedorf tanítványainak.

Az első komoly helyzet a 15. percben alakult ki, Kaka vehette át üresen a labdát a büntetőterületen belül, lövését azonban szögletre blokkolták a vendég bekkek. Újabb negyed óra elteltével megint a brazil került lövőhelyzetbe, ekkor már pontosabban célzott, de a felső kapufán csattanó labdája kirúgásra pattant.

A félidő előtt még Balotelli előtt is adódott egy lehetőség, az olasz támadó viszont pontatlanul célzott, tüzelése a bal kapufa mellett suhant el.

Fotó: Europress fotóügynökség

A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, s az első igazán nagy ziccerből gól is született. Az Atlético sorozatos beadásaival a 83. percre már nem tudott mit kezdeni a Milan, Diego Costa ekkor remekül robbant be és a hálóba stukkolt. (0-1)

Az olaszok innentől hiába próbálkoztak, a hátralévő játékidőben nem jött össze az egalizálás, így nagyon nehéz helyzetből várhatják a visszavágót.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

AC Milan (olasz)-Atlético Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
gól: Costa (83.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik