Foci

Arsenal-Bayern: a történelem megismételte önmagát

arsenal-bayern münchen (arsenal fc)
arsenal-bayern münchen (arsenal fc)

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén a címvédő Bayern kétgólos győzelmet aratott az Emirates Stadionban. Csakúgy, mint tavaly.

2013. február 19-én, vagyis pontosan egy évvel ezelőtt találkozott Londonban az Arsenal és a Bayern München, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Akkor két góllal, 3-1-re nyertek a bajorok, majd a második meccsen kikaptak ugyan, de mégis továbbmentek, majd a szezon végén begyűjtötték a BL-trófeát.

2014. febuár 19-én ismét találkozott a két együttes, szintén a BL-nyolcaddöntőjében, és ezúttal is kettővel nyertek a németek.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A kezdés után viszont úgy tűnt, az Arsenal kapta el jobban a fonalat, sorra alakították ki a helyzeteket, majd a 8. percben büntetőhöz jutottak, de Mesut Özil hibázott. Ezt követően átvette az irányítást a Bayern, majd a félidő végén Arjen Robben is összehozott egy büntetőt csapatának, ráadásul a játékvezető kiállította Szczesnyt. A helyére beállt Fabianski aztán szerencsét hozott az Ágyúsoknak, hiszen a végrehajtó Alaba a kapufát találta telibe, így 0-0-val ért véget a félidő.

A második felvonásban aztán unalomba fulladt a meccs, az Arsenal tíz emberrel védekezett, a Bayern pedig tízzel támadott, így nem meglepő, hogy kétszer is a kapuba találtak: előbb Kroos, majd Müller talált a hálóba.

Végül 2-0-ra nyert a Bayern München, vagyis megint két találattal voltak jobban az Ágyúsoknál. A visszavágót március 11-én rendezik az Allianz Arénában.

A játéknap másik mérkőzésén a Milan bár komoly mezőnyfölényben játszott, mégis az Atlético Madrid örülhetett.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Arsenal – Bayern München 0-2 (0-0)
Emirates Stadion, London, vezette: Nicola Rizzoli 

Gólszerzők: Kroos (54.), Müller (88.)

Arsenal: Szczesny – Gibbs (Monreal, 30.), Koscielny, Mertesacker, Sagna – Cazorla (Fabianski, 38.), Wilshere, Flamini, Özil, Oxlade-Chamberlain (Rosicky, 75.) – Sanogo. Vezetőedző: Arsene Wenger.

Bayern München: Neuer – Alaba, Dante, Boateng (Rafinha, 46.), Lahm – Götze, Kroos, Thiago Alcantara (Pizarro, 79.), Javi Martinez, Robben – Mandzukic (Müller, 64.). Vezetőedző: Pep Guardiola.

Sárga lap: Sanogo (56.), Rosicky (85.) illetve Boateng (8.), Mandzukic (45.)

Piros lap: Szczesny (37.)

Vége, 2-0-ra nyert a Bayern München.

2. FÉLIDŐ

91. PERC: Kroos kapufát lőtt, majdnem ott volt a harmadik.

90. PERC: Götze távolról majdnem beakasztotta a labdát, de szöglet lett belőle.

88. PERC: GÓÓÓÓL!!! A csereként beállt Thomas Müllernek Lahm mesterien emelt be egy labdát, a csatár pedig higgadtan a hálóba juttatta azt. 0-2.

85. PERC: Rosicky sárga lapot kapott, ez már a negyedik volt a meccsen.

84. PERC: Sanogo is bőven a saját térfele közepén védekezik. Ez mindent elmond az Arsenal gólszerzési esélyeiről.

80. PERC: Amit érdemes megemlíteni: egy százalékkal nőtt a Bayern labdabirtoklási aránya. Közben Robben levitte az alapvonalig a labdát, Koscielny pedig szögletre mentett.

75. PERC: Most már a csere is eseményszámba megy: Rosicky jött be Oxlade-Chamberlain helyére. A labdabirtoklás aránya is beszédes, 28-72.

69. PERC: Robben szépen tekert kapura, de centikkel mellé ment a labda. Most már meglehetősen unalmas a meccs, a Bayern ráült a labdára, várják, hogy hátul hibázzon az Arsenal.

64. PERC: Müller váltotta Mandzukicot. A Bayern közben csak tovább rohamozza az Ágyúsok kapuját. A kérdés most már nem az, kap-e még gólt az Arsenal, hanem hogy mikor.

60. PERC: Nyom a Bayern, az Arsenal alig tud kimozdulni saját térfeléről. Az angolok számára fontos lenne, hogy legalább egy gólt szerezzenek, de erre egyelőre kicsit az esélyük.

56. PERC: Sanogo támadta Neuert, rá is tartott a lábára. Rizzoli sárgával jutalmazta a csatárt.

54. PERC: Előnyben a Bayern München!!! Lahm lekészítette a labdát Kroosnak, aki 17 méterről parádés mozdulattal tekert a bal felsőbe. Fabianski úszott ugyan a levegőben, de esélye sem volt hárítani. 0-1!

51. PERC: Koscielny lövése elég gyengére sikeredett, de legalább az Arsenal is eljutott az ellenfél kapujáig.

47. PERC: Kroos szögletét Fabianski fogta, megoldotta rutinból.

46. PERC: Cserével kezdtünk, Rafinha érkezett a védelembe a németeknél. Boatenget váltotta.

Egyelőre nincs gól a mérkőzésen, van viszont két kihagyott tizenegyes, és egy piros lap. Várjuk a folytatást.

1. FÉLIDŐ

45+2. PERC: Le is telt.

45. PERC: Két perc lesz a ráadás az első félidő végén.

42. PERC: Átvette az irányítást a Bayern München, de emberelőnyben nem is csoda. Az Arsenalnak több mint egy félidőt kell majd hátrányban fociznia.

40. PERC: KAPUIFA!!! ALABA KIHAGYTA A BÜNTETŐT!!!

37. PERC: HOPPÁ!!! Robbent remekül ugratták ki, majd a levegőben megtolta a labdát, Szczesny pedig elgázolta. Az eredmény: büntető és piros lap az Arsenal kapusának. Fabianski áll a gólvonalra.

35. PERC: Robben 10 méterről laposan próbálkozott, de Mertesacker lábáról levágódott a lövés. Jó az iram, csak a helyzetek maradnak el.

30. PERC: Gibbs nem tudja folytatni a játékot sérülés miatt, Nacho Monreal száll be helyette.

28. PERC: Mandzukic fejese szállt mellé, eddig nincs túl sok lehetősége a gólszerzésre a vendég csapatnak.

24. PERC: Egyelőre verhető a Bayern védelmének bal oldala, Alaba rendre rossz megoldást választ, és le is marad az emberéről. Az Arsenalnak ott lehet keresnivalója.

23. PERC: Na ez meleg volt! Chamberlain vitte el a labdát Alaba mellett, majd egy az egyben vitte a bőrt a kapura, de Neuer együtt élt a játékkal, és tisztázni tudott. Nagy ziccer volt!

20. PERC: Özil készített le egy labdát a Bayern tizenhatosán belüle, de Sanogo elügyetlenkedte a lehetőséget.

16. PERC: Veszélyes szöglet a németektől, de az Arsenal védői blokkolták a lövést. Enyhült az iram, kevesebb a helyzet is.

Velünk egy időben játsszák a Milan-Atlético Madrid meccset, de ott sincs még gól.

11. PERC: Az elpuskázott tizi után az Arsenal megtorpant, a Bayern pedig felpörgött.

8. PERC: NEUER!!! Kivédte a büntetőt, marad a 0-0!

8. PERC: Minden percben van veszéles támadása az Arsenalnak. Mesut Özil rutinos volt, Boateng mellett csinált egy visszacselt, a védő pedig kihúzta a lábait, így tizenegyes!

7. PERC: Sanogo!!! Most már Neuernek is van nagy védése!

5. PERC: Nagyon hajt mindkét együttes, az Arsenal például megpróbál már a Bayern térfelén labdát szerezni. Az imént Sanogo fejelhetett kapura, de erőtlen volt.

3. PERC: Húú mekkora löket volt. Kroos 18 méterről célozta meg a bal felsőt, Szczesnynek nagyott kellett tornáznia.

1. PERC: Az Arsenal piros-fehérben, a Bayern sötétszürke mezben játszik. Az első percben a londoniak rögtön letámadták a vendégeket.

Remek élőképpel készültek a londoni szurkolók, piros-fehérbe borult az Emirates Stadion.

Előzetes: A londoniak komoly erőpróba előtt állnak, hiszen a tavalyi győztes bajor gárda utazik Londonba. Az Ágyúsoknak lesz miért revánsot venniük, hiszen az előző kiírásban pont a müncheniek búcsúztatták őket a nyolcaddöntőben, vagyis épp ebben a szakaszban.

Akkor a londoni meccset 3-1-re nyerte a Bayern, és a németek most is kiegyeznének ezzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik