Foci

Akár a döntőnek is beillene a City-Barca

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

Manchester City – FC Barcelona és Bayer Leverkusen – Paris Saint Germain meccseket rendeznek a Bajnokok Ligájában kedden. Utóbbit a magyar Kassai Viktor vezeti majd.


Lionel Messi kulcsember lehet kedden este
Fotó: Europress Fotóügynökség

Két hónap szünet után tér vissza a Bajnokok Ligája, ráadásul egyből a nyolcaddöntő küzdelmeivel. Nem is akármilyen mérkőzést rendeznek kedden, az FC Barcelona ugyanis Manchesterbe, a Cityhez látogat, azaz két olyan csapat meccsel egymással (hivatalos tétmérkőzésen először), amely akár a végső győzelemre is esélyes lehet. Így gondolja ezt Gerardo Martino, a katalánok vezetőedzője is, aki szerint nem most, hanem a döntőben kellett volna találkoznia a két együttesnek:

„Szerencsésebb lett volna, ha később találkozunk, akár a döntőben. Két jó csapatról van szó, a City a bajnokságban és a kupákban is jól szerepel, azaz mind a két fél jó formában vág neki a párharcnak. Nálunk nincs fontossági sorrend, nem az a lényeg, hogy lőjünk gólt, avagy ne kapjunk. Az a fontos, hogy kedvező helyzetbe hozzuk magunkat a visszavágóra.

Nem hinném, hogy a Manchester City egy mini Barcelona lenne, vagy bármelyik más csapatra hasonlítana. Ők jelenleg a világ egyik legjobb együttese” – mondta Martino a mérkőzés megelőző sajtótájékoztatón.

Manuel Pellegrini, a hazaiak szakvezetője azt mondta, csapatának számos nagy terve van a szezonban, ezek közül az egyik, hogy folytassa a menetelést a Bajnokok Ligájában.

„Amikor a Barcelona, vagy bármely más nagycsapat ellen játszol, a lényeg, hogy szem előtt tartsd a fontos dolgokat. És én úgy vélem, a legfontosabb az, hogy megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, azt, amelyiket minden héten látni lehet tőlünk a Premier League-ben. Persze nem engedhetünk meg magunknak figyelmetlenségeket, ha az ellenfélnél olyan játékosok vannak, mint Lionel Messi.

Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók élvezni fogják ezt a mérkőzést. Persze a mi drukkereinek még jobban élveznék, ha tovább is jutnánk” – mondta a spanyol tréner.


Zlatan Ibrahimovicéktől mindenki győzelmet és továbbjutást vár
Fotó: Europress Fotóügynökség

A nap másik összecsapását Leverkusenben rendezik, ahol a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain vendégeskedik. A Bayer a második helyen áll a német Bundesligában, mégis előzetesen egyértelműen a Zlatan Ibrahimovic fémjelezte PSG tűnik a párharc esélyesének. A Bayer-PSG mérkőzést Kassai Viktor vezeti, akinek munkáját Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás, valamint Fábián Mihály segíti majd. A tartalék játékvezető Kispál Róbert lesz.

„Mint minden német csapatra, a Bayerre is jellemző, hogy játékosai nagyon atletikusak. Nagyon oda kell figyelnünk emellett a szabadrúgásokra és a szögletekre is, mivel nagyon hatékonyak a pontrúgásaik. Megpróbáljuk dominálni majd a meccset. Biztos, hogy Ibrahimovicra fognak fókuszálni, de sok gólerős játékosunk van” – tekintett a találkozó elé Laurent Blanc, a franciák trénere.

A keddi program

Manchester City (angol)-FC Barcelona (spanyol) 20.45
Bayer Leverkusen (német) – Paris Saint-Germain (francia) 20.45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik