Foci

Utcát vagy parkot neveznek el a madridi legendáról

Luis Aragones (luis aragones, )
Luis Aragones (luis aragones, )

Luis Aragonésről méltóképpen megemlékeznek a spanyol fővárosban.

Utcát vagy parkot neveznek majd el Madridban a február 1-jén leukémiában elhunyt Luis Aragonésről, a spanyol és a nemzetközi labdarúgóélet kiemelkedő alakjáról. Ana Botella polgármester erre vonatkozó indítványát egyhangúlag fogadta el hétfőn a spanyol főváros közgyűlése.

“Aragonés korszakalkotó egyénisége volt a spanyol sportéletnek” – jelentette ki Pedro Corral, a testület sportért felelős tagja.

Azt még nem lehet tudni, hogy melyik lesz az az utca vagy park, amely majd viseli a szövetségi kapitányként 2008-ban Európa-bajnokságot nyert szakember nevét. Madrid Hortaleza nevű városrészében már van egy sportcentrum, amelyet Aragonésről neveztek el.


Így búcsúztak az Atlético szurkolói a klub korábbi csatárától és edzőjétől
Fotó: Europress Fotóügynökség

Luis Aragonés játékoskarrierje az Atlético Madridnál teljesedett ki, amellyel három bajnoki és két kupaelsőséget szerzett. A fővárosiak csatáraként 265 meccsen 123 alkalommal volt eredményes, az 1969/1970-es szezonban pedig ő lett a spanyol élvonal gólkirálya.

Edzői pályáját is az Atléticónál kezdte, a madridiakkal egyszer bajnoki címig jutott, háromszor hódította el a Király Kupát. Utóbbit az FC Barcelonával is megnyerte 1988-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik