Foci

Visszaszólt az MLSZ Matyi Dezsőnek

PMFC (pmfc, )
PMFC (pmfc, )

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) valótlannak és alaptalannak nevezte, egyszersmind határozottan visszautasította Matyi Dezsőnek, a Pécsi MFC profi labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának vádjait.

Az MLSZ pénteki közleményében úgy fogalmazott, hogy megalapozatlan, tények nélküli Matyi Dezső részéről a vádaskodás az MLSZ elnökével szemben, s a dokumentumban súlyos hibának minősítette “a privát szféra és a labdarúgás összemosását, legyen szó akár képtelen vádaskodásról, akár klubfinanszírozásról”.

“A PMFC Sport Kft. tulajdonosának nem másokban kellene felelőst keresnie a kialakult helyzet miatt, hanem saját szerepét kellene tisztáznia először, és feltennie a kérdést, hogy teljes felelősséggel irányította-e a klubot az előző közel hét évben” – olvasható a közleményben, amely szerint “az elmúlt időszak eseményeit vizsgálva hiteltelennek tűnik az állítása, miszerint ő maga tudja a megoldást a PMFC megmentésére – ha ez a megállapítása reális lenne, nem kellett volna decemberben kihátrálnia a klub mögül”.

A szövetségnek nem dolga egyetlen klub megmentése sem, sőt az MLSZ részéről hiba lenne ilyen módon beavatkozni bármely klub működésébe – rögzítette az MLSZ, amely saját feladatának azt tekinti, hogy “átlátható, tiszta, versenysemleges szabályozással rendelkező bajnokságot működtessen, amelyben minden felelősen gazdálkodó sportszervezet azonos eséllyel vehet részt”.

Az MLSZ álláspontja szerint Matyi Dezső valótlanságokat és képtelenségeket tartalmazó megszólalása érthetetlen, cél nélküli, és megkérdőjelezi, hogy képes-e reálisan értékelni a helyzetet, amit saját maga idézett elő.


A klub jövője kérdéses, a játékosok ennek tudatában készülnek
Fotó: MTI

Matyi Dezső a pécsi klub székházában tartott szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: “tavaly Magyarország legnagyobb bankja, az OTP Bank egész pályás letámadást indított” az ő érdekeltségébe tartozó Alexandra cégcsoport ellen, mivel szerinte Csányi Sándor meg akarta szerezni az ő üzleti érdekeltségeit. Közölte: megtalálja a megoldást a pécsi labdarúgás helyzetére, a csapat befejezi a bajnokságot az élvonalban, és jövőre is az NB I-ben fog indulni. Hozzátette, nem biztos abban, hogy az önkormányzat képes lenne erre a feladatra. Ezzel szóban is megerősítette, amit korábban nyílt levélben közölt, azaz, hogy nem kér a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek a PMFC Sport Kft. többségi tulajdonának megvásárlására tett ajánlatából.

A pécsi önkormányzat szerdán úgy reagált, hogy továbbra is él vételi ajánlata a pécsi élvonalbeli futballklubot működtető gazdasági társaság megvételével kapcsolatban. A polgármesteri kabinetiroda MTI-hez eljuttatott közleményben jelezte: Matyi Dezső zavaros mondatait nem kívánják értékelni, ugyanakkor az önkormányzat a pécsi futball hagyományának megóvása érdekében a korábban tett “tisztes vételi ajánlatot” fenntartja. Ez – tették hozzá – a PMFC teljes lejárt és még le nem járt adósságának átvállalását is magában foglalja.

Páva Zsolt polgármester január közepén jelentette be: a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vételi ajánlatot tesz a PMFC-t működtető társaság Matyi Dezső tulajdonában álló üzletrészének megvásárlására, valamint átvállalja a cég több százmillió forintra rúgó tartozásait. Matyi Dezső az egyeurós ajánlatot nyílt levélben utasította vissza. Ezt megelőzően a klubtulajdonos tavaly december 27-én jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozást.

A PMFC 17 forduló után 25 pontjával a hetedik helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. A bajnokság február 28-án folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik