Foci

50 milliós mentőövet dobnak a ZTE-nek

ZTE Aréna (zte aréna)
ZTE Aréna (zte aréna)

Az összeget csak a jelenlegi tartozások rendezésére lehet felhasználni.

A zalaegerszegi önkormányzat pénteki döntése értelmében 50 millió forintos támogatást kap a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE, ennek feltétele az, hogy Nagy Ferenc többségi tulajdonos aláírja a klub eladására vonatkozó előszerződést az önkormányzattal. Gyutai Csaba, a zalai megyeszékhely polgármestere azt mondta, a támogatást részletekben folyósítják majd az egyesületnek, s ezt az összeget csak a jelenleg fennálló tartozások és adósságok rendezésére lehet felhasználni.

“Az önkormányzat jogi képviselőjével együtt elkészítjük az előszerződést, amely szerint megvásároljuk a részvényeket Nagy Ferenctől a korábban adott, jelképes összegű ajánlatban foglalt 1920 forintért” – nyilatkozott a városvezető, s jelezte, egész hétvégén a többségi tulajdonos rendelkezésére áll annak érdekében, hogy a szerződés aláírásával meggyorsíthassák a ZTE FC megmentésének folyamatát. Gyutai Csaba hozzátette, mivel Nagy Ferencnek “egy fillére sincs”, ha nem írja alá az előzetes megállapodást, azzal az egész zalaegerszegi labdarúgás jövőjét veszélyezteti.

“A képviselőtestület arról is döntött, hogy a város létrehoz egy egyszemélyes gazdasági társaságot, amelyen keresztül az önkormányzatnak 76 százalékos tulajdonrésze lesz a ZTE FC-ben” – közölte a polgármester, aki azt is elmondta, szombat délelőtt ellátogat a futballcsapathoz, s az öltözőben tájékoztatni fogja a játékosokat a jelenlegi helyzetről.

A zalaegerszegi városvezetés múlt hét szerdán tett jelképes összegű ajánlatot a klub megvásárlására. Nagy Ferenc pénteken közölte, elfogadja az ajánlatot, de feltételekhez köti azt. Ezek között szerepelt “a harmadik személyek felé fennálló szerződéses kötelezettségek és az ezekből adódó pénzügyi jellegű kérdések rendezése”, valamint “a játékosok szerződéseivel és támogatói szerződésekkel kapcsolatos kérdések tisztázása”.

Gyutai Csaba korábban azt mondta, sürgős intézkedésekre, valamint nagyjából 300 millió forintra van szükség ahhoz, hogy rendezzék az élvonalban 2002-ben bajnok zalaegerszegi csapat helyzetét, a végleges megoldást pedig az jelentheti, ha egy százszázalékban önkormányzati tulajdonú kft. üzemelteti az egyesületet, s hitelt vesz fel az adósságok rendezéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik