pintér attila (pintér attila)
Foci

Az MLSZ megfedte a klubokat

A Magyar Labdarúgó Szövetség kifogásolta, hogy nem mindegyik magyar csapat engedte el a játékosait a válogatott összetartására.

A magyar válogatottnál zajló felkészüléssel kapcsolatban a szövetség elnöksége nyilatkozatot fogadott el keddi ülésén. Ebben elismeri és megköszöni az OTP Bank Ligában szereplő klubok együttműködésre törekvő hozzáállását, és megerősíti Pintér Attila szövetségi kapitányt azon szándékéban, hogy folytassa a válogatott bő keretének rendszeres összetartását.

“Az elnökség ugyanakkor nem tartja a labdarúgás ügye szempontjából előremutatónak, hogy egyes alkalmakkor voltak csapatok, amelyek nem engedték el a behívott futballistáikat a válogatott összetartására. A szövetség vezetése felszólítja az NB I-es klubok vezetőit, hogy továbbra is járuljanak hozzá a magyar válogatott sikeres felkészüléséhez”- fogalmaz a határozat.

A hazai játékosokkal kiálló válogatott a tervek szerint a május 19-ei héten újabb hazai barátságos mérkőzést játszik – ennek érdekében az elnökség kezdeményezte az OTP Bank Liga 29. fordulójának és a Magyar Kupa döntőjének felcserélését a versenynaptárban.


Pintér Attila mellé áll teljes mellszéleséggel a szövetség
Fotó: mlsz.hu

Az elnökségi ülésen kiderült továbbá, hogyaz MLSZ női bizottságának előterjesztése alapján Hérincsné Markó Edina veszi át a női kapitányi tisztséget, amely azután üresedett meg, hogy Vágó Attila januárban lemondott. Az 55-szörös válogatott Markó Edina korábban dolgozott másodedzőként a nemzeti csapat mellett, és ő irányította az U19-es együttest a 2005-ös, hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Az utánpótlásképzés irányításának és az utánpótlás-válogatottak vezetésének átalakítására létrehozott ad hoc bizottság feladata az lesz, hogy javaslatot dolgozzon ki az MLSZ-sportigazgatóság szakmai munkájának hatékonyabbá tételére. A javaslatnak április végéig el kell készülnie. Az új sportigazgató kinevezésére csak a bizottság javaslatainak ismeretében kerül majd sor, addig a korosztályos csapatok irányítását is alapvetően a jelenleg a szövetség alkalmazásában álló szakemberek oldják majd meg – áll az mlsz.hu-n.

Ajánlott videó