Foci

Húsz perc alatt kiütötte a Pool az Arsenalt

raheem sterling (raheem sterling)
raheem sterling (raheem sterling)

A Premier League 25. fordulójának rangadóján a Liverpool 5-1-re győzte le a Ágyúsokat az Anfield Roadon.

Mindössze 52 másodpercet kellett várni az első találatra: Gerrard szabadrúgására Skrtel robbant be remekül s közelről pofozta a lasztit Szczesny kapujába. A 10. percben újra a hátvéd villant, ezúttal egy szöglet után fejjel volt eredményes, így csapata és saját góljainak számát is megduplázta.

Nem állt le a magabiztos előny tudatában sem a Pool, Suarez előbb csak a kapufát találta el, ám a 16. percben Sterling már pontosan célzott, majd négy minutummal később Sturridge is betalált, így húsz perc elteltével már 4-0 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Europress fotóügynökség

Arséne Wenger fiai elképzelés nélkül játszottak a kezdő sípszótól kezdve, a második játékrész elején pedig Sterling találatát követően már az ötödik liverpooli gólnak örülhetett a publikum.

A hajrához közeledve Gerrard buktatta Oxlade-Chamberlaint a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Arteta váltotta gólra. Ez mindössze a szépítésre volt elegendő, s ha a Chelsea és a Manchester City győzni tud ebben a fordulóban, akkor az Arsenal az elsőről a harmadik helyre csúszhat vissza.

Eredmény – Premier League, 25. forduló

Liverpool-Arsenal 5-1 (1-0)
Gólszerzők: Skrtel (1., 10.), Sterling (14., 52.), Sturridge (20.) illetve Arteta (69. – büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik