Foci

Már megint Ibrahimovic nevétől hangos a világ

Az igazi futball fanatikusokon kívül vajon kit izgat fel a francia ligakupa elődöntő? Nyilván, ha ilyen gólt lát, akkor mindenkit! A svéd zseni ismét olyat csinált, amit kevesen tudnak.

Megosztó a pali, annyi szent. Egyesek imádják, mások megvetik olykor deviáns viselkedéséért. Az viszont biztos, hogy emberünk a labda rúgdosása tekintetében ösztönös zseni. Ezt tán senki sem vitatja.

Kedd este Zlatan Ibrahimovic elé a francia ligakupa elődöntőjének 5. percében vágta ki Rémi Riou, a nantesi kapus a labdát, miközben a hálóőr megcsúszott és az egyensúlyát is elvesztette. Attól a pillanattól, hogy a “portás” lábát elhagyta a labda és amíg a svédhez ért, nem telt el több, mint 0,2 másodperc!! Ennyi idő alatt hozta meg a legjobb döntést Ibra, aki nagyjából 25 méterről kapásból visszabelsőzte a labdát a hazaiak kapujába.

A zsenit a többi labdarúgótól épp az különbözteti meg, hogy míg a helyes a döntésig sokan eljutnak, a kivitelezés keveseknek sikerül olyan parádésan, mint neki…

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy küzdött a Nantes becsülettel. Olivier Veigneau révén még egyenlített is a hajrában, de Ibrahimoviccsal nem bírtak. A PSG húzóembere a 90. percben egy szintén látványos vetődős fejessel hozta a vendégsikert.

A sikernek köszönhetően a PSG 2008 után jutott újra döntőbe ebben a sorozatban, akkor a Lens bánta mindezt.

Francia-Ligakupa elődöntő:

Nantes–PSG 1–2(Veigneau 81., ill. Ibrahimovic 5., 90.)

A másik elődöntőt, a Lyon–Troyes (II.) mérkőzést szerda este játszák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik