Foci

FA-Kupa: csodát tett a kiscsapat

A 2006-ban még Premier League-ben érdekelt Sheffield United jelenleg az angol harmadik vonal, a League One 23., kieső helyén tanyázik. Ez sem gátolta őket abban, hogy az FA-kupából kiejtsék az első osztályú Fulhamet.

Már az első mérkőzés is meglepetés volt, hiszen a Sheffield hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a jóval esélyesebb ellenfele, a Fulham ellen. Kedd este aztán jöhetett a megismételt meccs Craven Cottage-en, ahol a rendes játékidőben 0-0-ra végeztek a felek.

Shaun Miller fejesével mindet eldöntött a 120. percben
Forrás: Europress fotóügynökség

Mivel az FA-kupa szabályai szerint mit sem ér az idegenben lőtt találat, ezért jöhetett a hosszabbítás, aminek az utolsó percében a ráadásra becserélt Shaun Miller egy szögletet követően három méteres fejesével sokkolta a hazai publikumot.

A Sheffield United ezzel bekerült a legjobb 16 csapat közé. Érdemes megjegyezni, hogy a gyárváros idén 125 éves futballklubja az előző körben is “nagyvadat”, mégpedig az Aston Villát ejtett el (ki). A középdöntőbe jutásért a Nottingham Forest–Preston North End meccs győztesével meccselnek majd.

Az minden bizonnyal nehezebb lesz számukra, mert a a Nottingham másod, míg a Preston éppúgy harmadosztályú, mint ők…

Fa-Kupa, 4. forduló, 2. mérkőzés

Fulham–Sheffield United (III.) 0–1,hosszabbítás után
Gól:  Shaun Miller, 120. perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik