Foci

Az NB III-ig süllyedhet a pécsi foci

pécsi mfc (pécsi mfc)
pécsi mfc (pécsi mfc)

Feleki Attila, a PMFC labdarúgócsapatának ügyvezetője szerint hatalmas bajok vannak a klubnál.

Matyi Dezső december végén jelentette be, hogy nem kíván többé áldozni az OTP Bank Ligában szereplő focicsapatra. A PMFC azóta sem talált új befektetőt és ugyan Pécs városa vállalná, hogy az állítólag többszázmilliós tartozások rendezése mellett jelképes összegért, egy euróért átvenné a klubot, Matyi Dezső ezt az ajánlatot elfogadhatatlannak tartotta.

Szerdán lesz a PMFC-Sport Kft. tulajdonosi közgyűlése, amelyen fontos döntéseket kellene meghozni, de pecsima.hu portál értesülései szerint beadhatja felmondását Feleki Attila, a csapat ügyvezetője.


A pécsi játékosok javában készülnek, de a jövőjük bizonytalan
Fotó: MTI

„Egyelőre erről nem szeretnék nyilatkozni, de a klubnál kialakult helyzet tarthatatlan. Nem fizetünk rezsit, a szolgáltatók jóindulatától függ, mikor kapcsolják ki az áramot vagy a fűtést. Ott tartunk, hogy a működés is komoly problémákat okoz, a pálya hóeltakarítására sincs pénzünk. Egy hónapon belül elindul a bajnokság, nekünk pedig nincs mozgásterünk, nincs befektetőnk”mondta Feleki a portálnak és hozzátette, hogy a következő hónapok kifizetései is kérdésesek, a februári bérekre sincs fedezet.

A pecsma.hu megpendítette, hogy a klubnak márciusban kellene megszereznie a licencet az NB I-es induláshoz, ám vélhetően a klub nem tudja majd időben kiegyenlíteni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hatáskörébe tartozó adósságát. Ez azt is jelentheti, hogy visszaküldik a csapatot az NB III-ba.

„Ez is a lehetőségek között van, hétről hétre fogy a levegő körülöttünk” – mondta Feleki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik