Foci

Sztrájkra készülnek a spanyolok

racing santander (racing santander)
racing santander (racing santander)

Ismét sztrájkkal fenyegetőznek a spanyol labdarúgó Király Kupa negyeddöntőjében érdekelt Racing Santander játékosai fizetésük elmaradása miatt.

A harmadosztályú együttes futballistái Mario Fernández csapatkapitánnyal az élen a hétfőn közrebocsátott sajtóközleményben kilátásba helyezték, hogy nem lépnek pályára az élvonalbeli Real Sociedaddal vívandó csütörtöki visszavágón, ha a klubvezetés nem rendezi a velük szemben több hónapja fennálló tartozásokat.

A bojkottfenyegetés részeként a játékosok az elnök és embereinek lemondását is követelik, mondván, az Ángel Lavín vezette vezérkar az ismételt ígéretek dacára sem fizette ki nekik járandóságukat. A 2011-ben még a Primera Divisiónban szereplő egyesület évek óta a csőd szélén áll.

A santanderiek januárban már jelezték elégedetlenségüket: az Almeríával vívott nyolcaddöntős kupatalálkozó elején, a kezdő sípszó után a Racing-játékosok tiltakozva állva maradtak, amíg a rivális csapat – az előzetesen megbeszélteknek megfelelően – kirúgta a labdát az oldalvonalon.

Az 1-1-es döntetlennel zárult meccs során a házigazdák elfedett arcú szurkolói megpróbáltak behatolni a dísztribünre, ahol a klubelnök is tartózkodott. A rendőrök visszaverték a támadást.

A mostani kupapárharc első meccsét a Real Sociedad hazai pályán 3-1-re nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik