Foci

Csak egy pontot ért a firenzei tripla

Alberto Aquilani mesterhármassal jelentkezett a Genoa elleni bajnokin, de 3-3-as döntetlent játszott a Fiorentina labdarúgócsapata.

Az olasz bajnokságot sokszor éri az a kritika, hogy a csapatok túlzottan defenzív focit játszanak, így nem ritka az olyan mérkőzés, melyen kevés gól születik, vagy egyáltalán nem találnak kapuba az együttesek. Nos, a Fiorentina és a Genoa mérkőzése nem ilyen volt, a firenzei publikum hat gólt is láthatott vasárnap este, igaz, győzelemnek nem örülhetett.

A Fiorentina jó formában várhatta a 21. forduló zárómérkőzését, ugyanis ötmeccses veretlenségi szériából érkezett Vincenzo Montella csapata, amelyből négyet ráadásul meg is nyert. A Genoa ugyanakkor elég hullámzóan teljesít a szezonban, így a vendéglátók joggal bízhattak az újabb sikerben, ehhez képest az első félidőben kétszer is hátrányba kerültek, de Alberto Aquilani mind a kétszer egyenlíteni tudott. Sőt, a 29 esztendős olasz középpályás a fordulás után már az övéinek szerzett vezetést, ám hiába a mesterhármas, De Maio egalizált a 77. percben, a végeredmény pedig 3-3 lett.

A Fiorentina ezzel nagy esélyt szalasztott el, ugyanis a győzelme esetén egy pontra megközelíthette volna a harmadik helyen tanyázó Napolit. A két rivális között így három egység a különbség.

Eredmény – Serie A, 21. forduló

Fiorentina – Genoa 3-3 (2-2)
Gólszerzők: Aquilani (33. – 11-esből, 42., 57.) illetve Gilardino (27. – 11-esből), Antonini (34.), De Maio (77.)

Videó – Hat gól Firenzében:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik