Foci

Geráék pontot raboltak a meglepetéscsapattól

gera zoltán (gera zoltán)
gera zoltán (gera zoltán)

A magyar játékos kezdőként 60 percet játszott az Everton elleni bajnokin.

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 22. fordulójának zárómérkőzésén a bajnokság meglepetéscsapata, az Everton látogatott Birminghambe, a West Bromwich Albionhoz.

A hazaiak menedzsere, Pepe Mel először irányította vendéglátóként a WBA-t. Gera Zoltán a kezdőben kapott helyet, három lövéssel is próbálkozott, de csak egy találta el Tim Howard kapuját.

A vendégek jobban játszottak az első félidőben, amelynek egygólos vezetés lett az eredménye. A 41. percben egy megcsúsztatott labdára Kevin Mirallas csapott le, és Foster mellett a jobb alsóba lőtt.

Egy ponttal gazdagodtak a vendégek
Fotó:AFP

A második játékrészben már aktívabb volt a West Brom, negyedórával a vége előtt meg is lett az eredménye. Egy középre tett labdára a középhátvéd, Diego Lugano érkezett, és nagyszerű mozdulattal fejelt a rövid felsőbe, kialakítva ezzel a végeredményt. Honfitársunk a gólnak már csak a kispadról tapsolhatott, ugyanis a 60. percben Mulumbu váltotta őt.

Az Everton fontos pontokat veszített, egy esetleges győzelemmel a negyedik helyre ugorhatott volna, így viszont a hatodik helyről várja a folytatást. A West Bromwich Albion 13., négy pontra a már kieső helyen lévő West Ham-től.

Eredmény – Premier League

West Bromwich Albion – Everton 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Lugano (75.), illetve Mirallas (41.)

Videó-A mérkőzés góljai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik