Foci

Meghalt Rakaczki Bence

Rakaczki Bence (rakaczki bence, )
Rakaczki Bence (rakaczki bence, )

A DVTK labdarúgócsapatának hálóőre mindössze 20 éves volt.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence ma délután fél négykor hosszú betegség után elhunyt” – adta hírül a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő DVTK klubhonlapja.

A Diósgyőr fiatal kapusánál 2012-ben diagnosztizáltak súlyos betegséget. Rakaczki Bence 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és a diósgyőriek utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésén védte a csapat kapuját. A tehetséges kapus a bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig szomorú eredményt hozott: Bence leukémiában szenved. Rakaczki Bence csak annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan tették, amikor pályára lépett a meccseken.

Pénteken 19 órakor a stadionnál néma megemlékezést tartanak, ahol mindenki leróhatja a kegyeletét. A klub a saját halottjának tekinti Rakaczki Bencét.

Pintér Attila szövetségi kapitány a halálhírről értesülve a teljes válogatott nevében együttérzéséről biztosította a futballista családját, valamint a DVTK-t. A magyar szövetség honlapja a gyászhírben emlékeztetett arra, hogy rövid időn belül a második NB I-es játékos hunyt el, ugyanis december 30-án a Ferencváros védője, a trinidadi Akeem Adams halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik