Foci

Király Kupa: Hélder Postiga stukkja ad reményt

Hélder Postiga (Hélder Postiga, valencia, atlético madrid, )
Hélder Postiga (Hélder Postiga, valencia, atlético madrid, )

A Valencia hazai pályán az utolsó pillanatban mentette döntetlenre az Atlético Madrid elleni Copa del Rey nyolcaddöntő első mérkőzését (1-1).

A bajnokságban 26 pont a madridi csapat előnye a Valenciával szemben. Az Atlético 2., a szebb napokat megélt katalán csapat csak nyolcadik. Mindezek meglehetősen szemléletesen ábrázolják a párharc végkimenetelének esélyeit.

Ennek ellenére a hazaiak elég harcosan kezdtek és teljesen kiegyenlített meccset játszottak egészen a 72. percig. Ekkor egy Atlético-szöglet után ugyanis a hazaiak kapusa olyan szerencsétlenül ütött mellé a labdának, hogy az a kezéről a kapu előtt tébláboló Raúl García fejére esett, aki nem hibázott (0-1).

Megjegyzendő, az asszisztens elsőre lest jelzett, de az esethez közelebb álló Clos Gómez játékvezető résen volt, és helyesen felülbírálta asszisztensét, aki messziről nem láthatta, nem madridi fejről jutott a kapus háta mögé a labda, hanem Vicente Guaita öklözött bénán…

A hátralévő bő 20 perc a vendégkapusról, Thibaut Courtoisról szólt, de a 93. percben már ő sem gátolhatta meg az egyenlítést. Egy baloldali beadást követően Feguli hatalmas gólt akart rúgni kapásból. Szerencséjére nem sikerült, mert a “meghámozott” labda így éppen Hélder Postiga fejére pattant, aki közelről a kapuba bólintott (1-1). Visszavágó jövő szerdán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik