Foci

Geráék búcsúztak a kupától

West Bromwich Albion - Aston Villa (west bromwich albion, aston villa, )
West Bromwich Albion - Aston Villa (west bromwich albion, aston villa, )

A West Bromwich Albion hazai pályán szenvedett el 1-0-s vereséget a Crystal Palace csapatától az FA Kupa 3. fordulójában. Gera Zoltán végig a pályán volt.

A birminghami alakulat a 23. percben került hátrányba, így a meccs hátralévő idején futhatott az eredmény után. Gera a sérülését követően először volt ott végig a pályán, ám a magyar légiós jelenléte sem segített ezúttal a West Bromnak. A hajrában még egy gólt bekapott a házigazda, Chamakh a 95. percben volt eredményes, így az Albion hamar búcsút intett a kupának.

Fotó: AFP

Az Everton hazai környezetben szerepelt a másodosztályú QPR ellen, s talán sokan nem erre számítottak, de nagyon simán, 4-0-ra verte a londoni egyesületet.

A szintén az élvonalban szereplő Aston Villa a bajnokságban sem remekel, s most a kupából is kiesett. A harmadosztályú Sheffield United Birminghamben tudta legyőzni a Villát, ezzel talán a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozva.

A Newcastle új menedzserével, Ole Gunnar Solskjaerrel a kispadján a Cardiff ellen játszott a St James’s Parkban, s bár a Szarkák szerezték meg a vezetést a második félidő derekán, a vendég gárda fordítani tudott, s ki is ejtette riválisát.

Ami még a Premier League mezőnyét illeti, a Fulham a Norwich vendéglátásában döntetlenezett, a Hull a Middlesbrough vendégeként nyert, míg a Southampton és a Stoke egyaránt hazai pályán győzött.

Eredmények – FA kupa, 3. forduló (az élvonalbeli csapatok mérkőzései):

Aston Villa-Sheffield United (III. osztályú) 1-2
Everton-Queens Park Rangers (II.) 4-0
Middlesbrough (II.)-Hull City 0-2
Newcastle United-Cardiff Ciry 1-2
Norwich City-Fulham 1-1   
Southampton-Burnley (II.) 4-3
Stoke City-Leicester City (II.) 2-1
West Bromwich Albion-Crystal Palace 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik