Foci
Akeem Adams  (Akeem Adams )

A Fradi állja Adams temetését

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2014. 01. 03. 08:04

A Ferencváros trinidadi labdarúgója hosszú küzdelem után hétfőn vesztette életét. A Fradi a temetés költségeit magára vállalja, Trinidadon sokan hatóságaikat kritizálják.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor és hogyan szállítják hazájába az elhunyt játékost, trinidadi lapok szerint viszont az már biztos, hogy az utazás és a temetés költségeit a Ferencváros állja.

Az ügy kapcsán ellentétes vélemény alakult ki az országban, rengetegen kiemelik, hogy milyen sok segítséget nyújtott az elhunyt hozzátartozóinak a zöld-fehér alakulat, ugyanakkor vannak, akik saját hatóságaikat kritizálják. Megemlítik többek közt azt is, hogy a családtagok még a hazatelefonálást olcsóbbá tevő kártyát sem kaptak a trinidadiaktól – írja a blikk.hu.

Akeem Adams (akeem adams, ) 22 éves volt
Fotó: MTI

“Elment közülünk, az Isten elhívta tőlünk, békében nyugszik. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét, aki felajánlotta támogatását Akeemnek és családjának” – nyilatkozott Adams nagy­bátyja, George Dick, aki ugyanakkor nem titkolta, csalódott a helyi hivatalos szervek hozzáállásában. “Hiába volt válogatott futballista, hiába képviselte a hazáját, senki, egyetlen miniszter sem érezte szükségét, hogy a család mellé álljon. A klubja teremtette elő Akeem édesanyja és testvére budapesti útjának költségeit is.”

Ancilla Adams szeptember óta mindennap ott volt fia betegágyánál, állítólag akkor is, amikor a szervezete feladta a küzdelmet.

Eközben Trinidadon már felmerült, hogy a játékos szülőhelyén, Point Fortinban szobrot állítsanak Adamsnek., aki hazájában rendkívül népszerű volt, csodálták azért, mert el tudta érni, hogy Európában is futballozhasson. Úgy vélik, hozzáállásával példát mutatott a többieknek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

smoking sign in coffe shop
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.