Foci

Lelépett a pécsi futballklub tulajdonosa

Matyi Dezső (Matyi Dezső)
Matyi Dezső (Matyi Dezső)

Péntek 14 órától tartott sajtótájékoztató keretében jelentette be Matyi Dezső, a PMFC tulajdonosa, hogy kiszáll a magyar fociból.

Matyi Dezső 2007 óta tulajdonolja a PMFC-t működtető Kft.. Január 1-től már nem ő a tulajdonos – jelentette be három perces monológjában, majd a további kérdéseket megelőzve uk-muk-fuk otthagyta a sajtótájékoztatót.

Ezalatt elmondta, hogy a pécsi klubot a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. a Matias Borászattal kötött megállapodás alapján tudta támogatni. Ám a bank – szerinte – nem tartotta be a szerződés feltételeit, ellehetetlenítette a működést. Emiatt jogi lépéseket tervez.

A leköszönő tulajdonos úgy fogalmazott, hazudott neki a partner, és így nagyon nehéz, ámde felelősségteljes döntést kellett hoznia annak reményében, hogy a pécsi futball tovább élhessen. A csapat új tulajdonosának megtalálása, a folytatás megoldása a város önkormányzatára hárul.

A pécsi csapat 2011 nyarán jutott vissza az élvonalba, és egyes információk szeint a tulajdonos több, mint 1 milliárd forintot költött rá eddig. A Pécsi MFC jelenleg a tabella 7. helyén áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik