Foci

Potyagóllal verte a City a Liverpoolt

manchester city (manchester city, )
manchester city (manchester city, )

A Manchester City labdarúgócsapata hazai pályán nyert 2-1-re a Liverpool ellen az angol bajnokságban. Mindez azt jelenti, hogy az Arsenal maradt a tabella élén.

A játéknapot a szigetországban a Manchester City és a Liverpool rangadója zárta, a csapatok pedig szerencsére nem is fogták vissza magukat, mozgalmas mérkőzést láthattunk. Az első félidőben a Vörösök szereztek vezetést, de Coutinho találata után nem sokkal Kompany egyenlített, így 1-1- volt az állás a 31. percben. Sokáig úgy tűnt, hogy a félidőig már nem változik az állás, de Negredo lövését bevédte Mignolet, Manuel Pellegrini fiai így előnyből várhatta a folytatást.


Alvaro Negredo gólja döntött
Fotó: AFP

A második félidőben egy ideig nem forogtak igazán veszélyben a kapuk, majd rákapcsolt a Liverpool, de két nagy ziccer is kihasználatlanul maradt. Míg az előző idényben kétszer is 2-2-őt játszottak a csapatok, ezen az estén már nem született több találat, a Manchester City 2-1-re nyert.

Az Arsenal így az élen maradt, a City feljött a második helyre, a szintén győztes Chelsea a harmadik, a fordulót az első helyről kezdő Liverpool pedig most már csak a negyedik.

Eredmény – Premier League, 18. forduló

Manchester City – Liverpool 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Kompany (31.), Negredo (45+1.) illetve Coutinho (24.)

Videó – A meccs góljai:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik