Foci

Ujvári Jocit másolták világszerte – ollózós gólok

Sokféle gól létezik a labdarúgásban, ám kétség kívül az egyik leglátványosabb, amikor ollózó mozdulattal juttatja valaki a hálóba a labdát. Az utóbbi év legszebb ilyen találatait próbáltuk meg egy csokorba szedni.

Összefoglalónk első állomása Dánia, ahol augusztusban rendezték a Nordsjaelland és a Köbenhavn rangadóját előbbi otthonában. A 2-2-es döntetlennel végződött ütközet legemlékezetesebb jelenete az volt, amikor Morten Nordstrand, a Nordsjaelland nyolcszoros dán válogatott focistája a 83. percben ollózta be az egy pontot érő gólt a vendégek kapujába.

Mexikó esetében rendesen rezgett a léc, ami a vb-re való kijutást illeti, az együttes ugyanis csak a pótselejtezőt érő negyedik helyet szerezte meg a selejtezőben – Új-Zélandot oda-vissza verte aztán az El Tricolor. Az interkontinentális pótselejtező kiharcolásához elengedhetetlen szükség volt Panama legyőzéséhez, ám ez csak az októberi meccs 85. percében jött össze, amikor Raul Jimenez egy akrobatikus mozdulattal állította be a 2-1-es végeredményt.

Magyarország a következő helyszín, méghozzá egy szeptemberi mérkőzés, amikor a Ferencváros 4-1-re legyőzte a Tatabányát a Ligakupa csoportküzdelmei során. Ulysse Diallo, a Fradi fiatal támadója két góllal vétette észre magát, a másodiknál ráadásul Jenner tökéletes ívelését követően ollózott a kapuba. Ilyen találatot legutóbb bő tíz éve láthattunk itthon, akkor Gera Zoltán volt az elkövető.

Az USA-ban már nem csak kézzel játsszák magas szinten a focit, a Major League Soccer (MLS) feltörekvőben van és egyre több embert mozgat meg. Főleg, ha olyan gólok születnek, mint amit Cami Sanvezzo, a Vancouver Whitecaps brazilja szerzett a Portland Timbers ellen októberben.

A hölgyek sem cicóznak, ha kapu előterében vannak. Ékes bizonyítéka ennek az ausztrál Lisa De Vanna, aki a Sky Blue FC és a Boston Breakers amerikai bajnokiján szerzett káprázatos gólt.

+1

Ha ollózás és 2013, akkor semmiképpen sem hiányozhat a gyűjteményből Ujvári József gólja. A Nógrád megyei másodosztályban szereplő Patak focistája a Rétság elleni összecsapáson örvendezette meg a nagyérdeműt, találata pedig a magyar internetezők kedvence lett – elsősorban a Trollfoci hathatós segítségének köszönhetően. Közel 250 ezren látták már az alábbi felvételt.

Hiányolod valamelyik gólt a listánkból? Ne habozz, kommentben írd meg!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik