Foci

Volt magyar válogatott játékos a CFR Cluj élén

foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)

Az alig néhány hónapja érkezett Petre Grigoras helyére a magyar nemzeti csapatban is játszott Miriuta Vasilét nevezte ki vezetőedzőnek Pászkány Árpád klubtulajdonos.

A kolozsvári vasutascsapat a 2011/12-es idényben bajnokságot nyert, a következő idényben azonban csak kilencedikek lett, s ebben a szezonban is csak a hetedik helyen szerénykednek jelenleg – írja a borsonline.hu.

A belga Standard Liege-től menesztett Mircea Rednic nagy tervekkel fogott munkához Kolozsvárott, ám négy forduló után máris menesztették. Állítólag a klub rengeteget költött a nyáron, az új szerzemények azonban nem tudtak sokat hozzá tenni a csapat játékához. A Rednic helyére érkezett Petre Grigorast a napokban menesztették, s romániai sajtóértesülések szerint most Miriuta Vasile veszi át a FR Cluj irányítását.

Már edzőként is letett valamit az asztalra
Fotó: AFP

A kilencszeres magyar válogatott játékos tavaly még a cottbusi utánpótlásért volt felelős, onnan szerződött a román Ceahlauhoz, ahol remek munkát végzett. Miriuta állítólag már megegyezett Pászkánnyal, ám mindenek előtt szerződést kell bontania jelenlegi együttesével.

Pászkány elvárásai szerint a CFR-nek idén ki kell jutnia a nemzetközi porondra, ám a BL-t érő első hely egyelőre távolinak tűnik, hisz a csapat a momentán a hetedik helyen áll, ennek ellenére az Európa Liga nem lehet elérhetetlen.

Miriuta a szülővárosában, Nagybányán kezdte labdarúgó pályafutását, majd 1991-ben a Dinamo Bucurestiben és a Gloria Bistritában is megfordult. Onnan került 1992-ben Magyarországra, a Győrben, a Videotonban és a Ferencvárosban is játszott.

1998-tól Németországban folytatta pályafutását – előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban -, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza.

Megszerezte a magyar állampolgárságot, és a válogatottban kilenc mérkőzésen lépett pályára. Edzői pályafutását a német Energie Cottbus második számú együttesénél kezdte 2011-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik