Foci

Németh Krisztián: “Minden név meglepő lett volna”

pintér attila (pintér attila, )
pintér attila (pintér attila, )

Németh Krisztián, a holland Roda csatára elmondta, ők sem tudták, ki lesz a válogatott új szövetségi kapitánya.

A bukaresti és az amszterdami vb-selejtezős kudarc után Egervári Sándor azonnal benyújtotta lemondását, így hónapokig folyt a találgatás, vajon ki ül le a válogatott kispadjára, kivel kezdi meg a következő Európa-bajnoki kvalifikációs sorozatot nemzeti csapatunk.

Váratlan húzás volt
Fotó: MTI

Csütörtökön választ kaptunk erre, bár talán nem olyat, amire a legtöbben számítottak. Ugyanis a nagy nevek hangoztatása után – Sven-Göran Erikkson, Yupp Heynckes, Fred Rutten, Paulo Sousa, Dunga – bombaként robbant a hír, a Győri ETO mestere, Pintér Attila veszi át a válogatott irányítását.

Azóta többen elmondták, váratlanul érte őket az MLSZ döntése, hiszen a szövetség többször is elmondta, külföldi kapitánnyal képzelik el a jövőt.

Az ügyben a holland Roda házi gólkirálya, Németh Krisztián is elmondta a véleményét.

Fotó: Facebook

“Rám feltétlenül számíthat a kapitány, biztos vagyok abban, hogy a társaim is így vannak ezzel, akár külföldön játszanak, akár Magyarországon. Hogy meglepett-e Pintér Attila kinevezése? Semmit sem tudtunk arról, ki lesz a kapitány, így minden név meglepő lett volna. Én bízom az MLSZ értékítéletében, a legfontosabb pedig úgy is az, hogy végre kijussunk egy világversenyre” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Légiósaink közül tény, ő van a legjobb formában, hiszen már hétszer volt eredményes a szezonban, legutóbb pedig elképesztően nagy gólt lőtt a NEC-nek. Vele ellentétben az első számú befejező csatár, Szalai Ádám nem találja a játékát, és ez már a németeknek is szemet szúrt: a Nürnberg ellen csapata leggyengébb játékosának vélték.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik