Foci

Spanyol Kupa: újabb kis csapat okozott meglepetést

Alcorcón (alcorcón)
Alcorcón (alcorcón)

Hiába nyerte meg az első meccsét idegenben a Granada, a másodosztályú Alcorcón fordítani tudott az Estadio Nuevo Los Cármenesban. A Barcelona simán vette az akadályt.

Négy meccset már kedd délután lejátszottak a spanyol Király Kupa visszavágói közül. Késő estére a Barcelona és a Granada mérkőzése maradt. A Spanyol bajnokság listavezetője hozta a kötelezőt. Az első meccsen szerzett 4-1-es előny birtokában némiképp tartalékos összeállításban léptek pályára Neymárék a Cartagena ellen, ennek ellenére, vagy éppen ezért hajtottak becsülettel.

A 31. percben Montoya tálalt Pedro elé, aki futtából a kapuba lőtt (1–0), majd a 70. percben Neymar szöktette a bal oldalon Cristian Tellot, aki megcélozta a hosszút, de a menteni próbáló Mariano Sánchez lábáról a labda Cartagena kapujának jobb alső sarkába pattant (2–0).

Az i-re a pontot maga Neymar tette fel, amikor Iniesta bal oldali beadását öt méterről a hálóba bólintotta. A Barcelonára a Getafe vár.

Az első osztály 10. helyén álló Granada ugyanakkor meglepetésre simán kikapott a másodosztály 14. helyén rostokoló Alcorcón csapatától, ráadásul úgy, hogy 12 ezer hazai szurkoló szemlélte, amint simán 2-0-ra vezet a rendes játékidőben a kis csapat. A hosszabbításban nem született gól, míg a büntetőnél a vendégeknek volt szerencséjük.

KIRÁLY-KUPA, NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ EREDMÉNYEK:

– Elche–Villarreal 0–1(Perbet 55.) Tj: Villarreal, 3–2
– Getafe–Girona 4–1 (Sarabia 1., Colunga 5. – 11-esből, Lafita 34., L. López 73., ill. Jandro 59. – 11-esből) Tj: Getafe, 5–2
– Levante–Recreativo Huelva 4–0 (Simao 3., Ruben 17., Ivanschitz 49., Camarasa 52.) TJ: Levante, 4–1
– Osasuna–Málaga 1–1 (Welligton 1. – öngól, ill. Eliseu 62.) Tj: Osasuna, 4–4, több idegenben szerzett góllal
– Barcelona–Cartagena 3–0 (Pedro 31., M. Sánchez 70. öngól, Neymar 87.) Tj: Barcelona, 7–1
– Granada–Alcorcón 0–2 (Verdes 41., Nagore 81.) – 11-esekkel 4–5 Tj: Alcorcón, 2–2,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik