Foci

Aláírt a Fradi új edzője

Thomas Doll (thomas doll)
Thomas Doll (thomas doll)

A német Thomas Doll lett a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros új vezetőedzője.

Most végre biztossá vált, amit hetek óta pletykáltak, vagyis az, hogy Doll személyében német szakember ül le a zöld-fehér klub kispadjára. A Ferencváros ugyanis szerda délután minden részletben megegyezett a 47 éves trénerrel, aki így hivatalosan is a csapat edzője lett.


Fotó: fradi.hu

Thomas Doll játékospályafutása befejezését követően több csapatot is dirigált, de először a Hamburg utánpótlás és tartalék együttesét vezette, majd három évig volt a felnőttek mestere. Ez idő alatt a kék-fehér klubbal több sikert is elért, 2005-ben Intertotó Kupát nyertek, a 2005-2006-os idényben UEFA Kupa-nyolcaddöntőig jutottak, ebben az évben a Bundesligában bronzérmesek lett, majd egy szezonnal később a Hamburg bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Később egy évig trenírozta a Dortmundot, majd megfordult a török Genclerbirliginél és az Al-Hilalnál is.

“Egy dolgunk van: nyernünk kell. Csak azt várják tőlünk, hogy eredményesek legyünk. És én nagyon szeretek nyerni, és gyűlölök veszíteni. Láttam Székesfehérváron, hogy a szurkolók is nagyon szeretik a győzelmet, szeretnek a meccs után együtt ünnepelni a játékosokkal. A szurkolók szenvedélyessége emlékeztet a Lazio szurkolóinak szenvedélyességére!” – nyilatkozta Doll az M1 szerda esti sporthíreiben, a TeleSportban.

A szakember stílusos futballt és karakteres játékot ígért. Azt mondta, már az ellenfél térfelén labdát kell szerezni és nagyon fontosnak nevezte még, hogy a csapat egységes legyen. Hozzátette, mindenkinek megadja a maximális tiszteletet, de ezt viszont is elvárja.

“Nem fogom azt mondani, hogy megjöttem a nagy Németországból, és most megtanítalak benneteket focizni. Nem mondok ilyet, mert tudom, hogy az én pályafutásom előtt Magyarországon kiváló labdarúgás volt. A célunk, hogy a Ferencváros újra sikeres legyen!” – jelentette ki az új tréner.

Doll a holland Ricardo Monizt váltja a kispadon, utóbbi tréner szerződését december 1-én bontották fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik