Foci

Ezúttal sem tolerált az UEFA

zenit-porto (zenit-porto)
zenit-porto (zenit-porto)

Részleges stadionbezárással és pénzbírsággal sújtotta a Zenitet az Európai Labdarúgó Szövetség, miután az orosz csapat huligánjai miatt majdnem félbeszakadt az együttes múlt heti, Austria Wien elleni Bajnokok Ligája-meccse.

A keddi ítélet szerint a szentpétervári klubnak a következő kontinentális kupamérkőzésén – február 25-én, a Borussia Dortmund elleni BL-nyolcaddöntő első felvonásán – be kell zárnia stadionjának azon szektorát, ahol az ultrák szoktak szurkolni. Mellékbüntetésként 40 ezer eurós bírságot is kapott az orosz csapat.

Biztos unatkoztak a drukkerek…
Fotó: AFP

A múlt szerdai, bécsi találkozó első félidejében a játékvezető néhány percre kénytelen volt megállítani a játékot, miután az orosz szurkolók szektorából folyamatosan különböző tárgyakat dobáltak a pályára. A lelátón randalírozó nézőket a rendőrök könnygázzal fékezték meg, hat drukker megsérült, hetet letartóztattak. A Zenit 4-1-re kikapott az osztrák fővárosban, ennek ellenére csoportmásodikként bejutott a BL nyolcaddöntőjébe.

Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz is büntetést kapott az UEFA-tól: a Manchester United elleni hazai nyolcaddöntőn a görögök is kénytelen lesznek lezárni arénájuk egy részét, s 30 ezer eurót is be kell fizetniük szurkolóik rasszista viselkedése és pirotechnikai eszközök használata miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik