Foci

“A válogatott egy szúrós szamárkórókból álló csokor”

Bölöni László (bölöni lászló, )
Bölöni László (bölöni lászló, )

Nem vállalta, de nem is vállalhatta volna a szövetségi kapitányi pozíció betöltését Bölöni László, szerződése ugyanis jövő nyárig a katari al-Horhoz köti. Az erdélyi származású szakember szerint nyolc évre van szükség a felemelkedéshez.

“A tárgyalások során a fő téma a magyar futball aktuális gondja, nehézsége volt. Egyébként ezzel a témával kapcsolatban más szakmabeliekkel is konzultáltam, beszéltem kéthárom jelenlegi válogatott futballistával, néhány újságíróval a hogyan tovább érdekében, sőt külföldi technikai igazgatók véleményét is kikértem” – nyilatkozott a portugál Sportinggal és a belga Standard Liege-zsel bajnokságot nyerő tréner a Nemzeti Sport Online-nak.

Konkrét tervei vannak
Fotó: MTI/EPA

Bölöni hozzátette, 1986-tól nem jegyzik a magyar futballt Európában. Véleménye szerint ez óriási időkiesés, és bizony ez a tény is a szakmát minősíti, vádolja.

“Edzőként szerzett tapasztalataimra alapozva próbáltam választ találni a megoldásért kiáltó kérdésekre, nem csupán egy feladatra kell figyelni, sok mindent kell eltörölni, megváltoztatni. Képletesen szólva nem egy szálból áll a csokor hanem többől, ráadásul ez a csokor mind szúrós szamárkóróból áll. Olyan intézkedéseket kell foganatosítani, olyan terveket kell megvalósítani, olyan határozatokat kell hozni és végrehajtani, amelyek szúrnak, mint az említett virág” – folytatta az edző.

A marosvásárhelyi születésű szakember végül azt is elárulta, konkrét tervei vannak a magyar focival. Hat-hét tüskés virág is akad a csokrában, erről beszélt a szövetség képviselőjével is. Mondandóját azzal zárta: ha jó irányba haladnánk, nyolc év kellene a felemelkedéshez.

A Bölönivel készített teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik