Foci

Lebonthatják a Camp Nout

Camp Nou (camp nou, )
Camp Nou (camp nou, )

Januárban dől el, hogy a Barcelona labdarúgócsapatának jelenlegi otthonát felújítják-e, vagy építenek egy újat. A tervek szerint bármilyen döntés születik, a létesítmény 105 ezer férőhelyes lesz, a lelátók pedig fedettek.

Kedden a klub szóvivője, Toni Freixa közölte, hogy januárban szavazás útján dől, hogy a lehetséges két forgatókönyv közül melyik valósul meg.

„Vagy építünk egy teljesen új stadiont a Diagonal közelében, vagy pedig felújítjuk a mostanit. Egy biztos, akármilyen döntés születik, 105 ezer férőhelyes lesz a létesítmény és fedett a lelátó” – mondta Freixa.

Ha a Camp Nout alakítják át, akkor a hároméves munkálatok várható összköltsége 300 millió euróra rúg majd. Ha viszont teljesen új arénába költözik a Barca, az mintegy 600 millióval terheli meg a költségvetést

A Camp Nout, amely jelenleg 99 ezer 786 néző befogadására képes (UEFA-játéknapokon 96 ezer 336) 1954-től kezdve három éven át építették, mivel a Kubala László fémjelezte csapat tömegeket vonzott a helyszínre. Ez a legnagyobb Európában található stadion, de világviszonylatban is az élbolyban van a 11. helyezésével.


Egy látványterv a lehetséges stadionról
Forrás: As.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik