Foci

Bravúrral zárta az őszt a Fradi

ferencváros-újpest (ferencváros-újpest)
ferencváros-újpest (ferencváros-újpest)

A Ferencváros 3-2-re győzött a Videoton otthonában az OTP Bank Liga 17. fordulójának rangadóján.

A zöld-fehérek háza táján nincs minden rendben az elmúlt időszakban: Adams szívinfarktusa óta nagyon gyengén menetel a fővárosi alakulat, ráadásul a múlt heti, Pécs elleni vereséget követően menesztették a csapat vezetőedzőjét, Ricardo Monizt. A helyzet szerdán csúcsosodott ki, amikor az FTC az örök rivális Újpest elleni kiesett a Magyar Kupából.

Az idei utolsó mérkőzésen a Videoton vendégeként léptek pályára a ferencvárosiak, s az egyértelmű cél a három pont megszerzése volt.

Fotó: MTI

Jól indult a meccs a Fradi szempontjából, hisz Busai révén már a 13. percben 0-1 állt az eredményjelzőn. A Vidi ezt követően feltámadt, s Nikolic egy lesgyanús szituáció követően a félidő derekán egalizált.

A második játékrész hasonlóan magas iramban zajlott, mint az első, s ebből a Ferencváros jött ki jól. A 60. minutumban előbb Böde, majd pár minutummal később Jenner is eredményes volt, így az utolsó szűk fél órát kétgólos előnnyel várhatta a zöld-fehér alakulat.

A Fehérvár aztán a hajrában szépíteni tudott, a döntetlen kiharcolására már nem futott erejükből.

Eredmény – OTP Bank Liga, 17. forduló

Videoton FC-Ferencvárosi TC 2-3 (1-1)
Székesfehérvár, 5400 néző, v.: Andó-Szabó

Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira (Oliveira, 78.) – Caneira, V. Gomes (Kleinheisler, 66.) – Kovács I. (Zé Luis, 65.), Sándor Gy., Nildo – N. Nikolic

FTC: Jova – Jovanovic, Mateos, Besic, Bönig – Gyömbér, Cukic – Ionescu (Diallo, 80.), Busai, Jenner (Valpoort, 89.) – Böde

gólszerzők: V. Gomes (26.), Vinicius (76.), illetve Busai (13.), Böde (60.), Jenner (63.)

sárga lap: Juhász R. (55.), Zé Luis (73.), Vinicius (93.), illetve Cukic (27.), Besic (49.), Busai (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik